Ζέρβας: Ξανασυστήνουμε τη Θεσσαλονίκη στην Ευρώπη

Ως μια παρέμβαση που έχει να κάνει με την ίδια τη δυνατότητα της πόλης να ξανασυστηθεί στην Ευρώπη αλλά και σε όλον τον κόσμο προσδιόρισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας την προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους, θέμα που συζητείται απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με την επισήμανση πως μια κεντρική προεκλογική δέσμευση τίθεται σε τροχιά υλοποίησης, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι στόχος μέσα από τον διαγωνισμό που προκηρύσσεται είναι να αποτυπωθούν στην Αριστοτέλους οι φιλοδοξίες της Θεσσαλονίκης του 21ου αιώνα, με σεβασμό στο παρελθόν της.

“Επιδιώκουμε μέσα από έναν διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό να κεντρίσουμε το παγκόσμιο ενδιαφέρον για αυτήν την ανάπλαση και με αυτόν τον τρόπο να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο για τον άξονα της Αριστοτέλους το οποίο θα ενσωματώνει και θα αποτυπώνει το σύγχρονο πνεύμα της πόλης και τις στοχεύσεις της. Με τα στοιχεία της ιστορίας αλλά και της λειτουργικότητας, της αισθητικής και της τεχνολογίας, της παράδοσης αλλά και της βιωσιμότητας. Μέσα από αυτό το έργο επιθυμούμε να επανασυστήσουμε τη Θεσσαλονίκη σε όλον τον κόσμο. Να την εντάξουμε σε παλιούς και νέους χάρτες –τουριστικούς, επιχειρηματικούς, πολιτιστικούς, ιστορικούς- και παράλληλα να αναβαθμίσουμε σημαντικά τον δημόσιο χώρο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στην κεντρική τοποθέτησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι βασική επιδίωξη του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να  προκύψει ένα συνολικό αποτέλεσμα υψηλής ποιοτικής στάθμης, με σύγχρονο και πρωτότυπο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα.

Κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ανάπλαση της Αριστοτέλους, άσκησε η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου τονίζοντας πως «κρατάμε μικρό καλάθι».

«Το πεδίο ανάπτυξης του έργου έχει μειωθεί σημαντικά. Αφού προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τον άξονα, να είναι μέχρι και τις παρυφές της Άνω Πόλη. Καλώς το φέρατε αλλά κρατάμε μικρό καλάθι, ως προς την υλοποίηση γιατί δεν έχει δώσει δείγματα», ανέφερε η κ. Νοτοπούλου.

Exit mobile version