Ο Ζέρβας εγκλωβισμένος στις παρατυπίες της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης

Έρχονται αποκαλύψεις που θα σοκάρουν τους Θεσσαλονικείς

Μια σειρά από ερωτήματα απασχολούν τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκη Στέλιο Αγγελούδη σχετικά με τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης (TV100 – FM 100). Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις της εφημερίδας Μακεδονία, το επιτελείο Αγγελούδη ανοίγει διάλογο με εργαζόμενους της εταιρίας για να διασταυρώσει τον τρόπο με τον οποίο διοικείται η ΔΕΠΘΕ. Μέσα από το φάκελο που επεξεργάζεται η ομάδα του υποψηφίου δημάρχου προκειμένου να προχωρήσει στις αλλαγές που θα προτείνει ώστε να αναβαθμίσει την ενημέρωση, έγιναν γνωστά ορισμένα θέματα, τα οποία και παρατίθενται ως ερωτήματα στον δήμαρχο Κώστα Ζέρβα προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι των όσων συμβαίνουν, και εν προκειμένω να μην τα χρεωθεί ο Αγγελούδης στο μέλλον, εφόσον εκλεγεί.

Είναι αλήθεια ότι στη ΔΕΠΘΕ, ποτέ δεν έγινε αξιολόγηση προσωπικού με βάση τα τυπικά προσόντα και την προϋπηρεσία σε άλλα μέσα ώστε να αιτιολογηθεί η θέση, η οποία τους αποδόθηκε να κατέχουν, μολονότι δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο; Είναι αλήθεια πως ορισμένοι ημέτεροι αμείβονται στην ΤV100 με βάση υψηλές μισθολογικές κλίμακες στις οποίες δεν ανήκουν αλλά ανήκουν σε πολύ χαμηλότερες. Είναι αλήθεια ότι σε μια παρέα εργαζομένων προστίθενται υπερωρίες τις οποίες δεν εργάζονται; Eίναι αλήθεια ότι δίνονται επιδόματα προϊσταμένου τμήματος σε αποφοίτους λυκείου την ώρα που στην ΔΕΠΘΕ υπάρχουν έμπειροι υπάλληλοι με πανεπιστημιακή εκπαίδευση και τουλάχιστον με ένα μεταπτυχιακό; Eίναι αλήθεια ότι τα μέλη του Δ.Σ έκριναν ανεπαρκή τον τρόπο διαχείρισης των μόνιμων δημοσιογράφων από τη νυν διοίκηση και προκλητική την τοποθέτηση ημετέρων δημοσιογράφων σε προνομιούχες θέσεις με μοναδικά κριτήρια, τη στενή φιλία ή τη συγγένεια; Είναι αλήθεια ότι προτείνονται απευθείας αναθέσεις από τον Γιάννη Κεσσόπουλο σε φιλαράκια χωρίς να ζητηθούν προσφορές από ανταγωνιστικές εταιρίες; Είναι αλήθεια ότι όσα διοικητικά θέματα άπτονται του Υπουργείου Οικονομικών και Εσωτερικών πρόκειται να διερευνηθούν προσεχώς και διεξοδικώς και θα ελεγχθούν;

Αν όλα αυτά αγαπητέ δήμαρχε Θεσσαλονίκης δεν είναι σοβαρά θέματα, στα οποία εγκλωβίστηκες από την παρέα ενός ανίκανου, τότε τα όσα έπονται θα σε φέρουν σε πολύ δύσκολη εκλογική θέση. Αναφορικά  τώρα με την ικανοποίηση αιτημάτων των εργαζομένων και την αξιολόγηση που απαιτεί η πλειοψηφία, από διευρυμένη επιτροπή, αυτό είναι και το κυρίαρχο ζητούμενο αλλά και δίκαιο και θα πρέπει να ολοκληρωθεί αν θέλουμε να μιλάμε για δημοτικά μέσα στα οποία θα επικρατεί η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός και όχι το ρουσφέτι και η ανικανότητα μιας διοίκησης και των ημετέρων της. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις της «Μακεδονίας» πιθανότατα να είναι ελάχιστες μπροστά στις πληροφορίες που περιγράφουν την κατάσταση στα δημοτικά μέσα της Θεσσαλονίκης. Οι πληροφορίες αυτές όμως σωστά αξιολογούνται και δημοσιεύονται και δεν υποκρύπτονται ακόμα και όταν υπάρχουν παρεμβατικά τηλεφωνήματα προς μετόχους. Συνεπώς η κατάσταση είναι χωρίς προηγούμενο, για την οποία ο αγαπητός δήμαρχος δεν έκανε απολύτως τίποτα για να τη διορθώσει, αντιθέτως έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο εκτός και εάν όλες αυτές οι παρατυπίες γίνονται με την ευλογία του. Τότε τόσο το χειρότερο για τον ίδιον!

Γ.Ε.Φ σχολιογράφος

Exit mobile version