Βρετανός «Τσιόδρας»: Τα χειρότερα έπονται για την πανδημία της νόσου Covid

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι οι χειρότερες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας (NHS)» τονίζει ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης του Λονδίνου, Κρις Γουίτι

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επόμενες εβδομάδες της πανδημίας της COVID-19 στη Βρετανία κρούει ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Κρις Γουίτι.  Η προειδοποίηση του Βρετανού επιστήμονα έρχεται καθώς οι νέες πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού διαδίδονται στη χώρα. «Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι οι χειρότερες εβδομάδες της πανδημίας σε ότι αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας», δήλωσε ο Κρις Γουίτι στην τηλεόραση του BBC. Πρόσθεσε επίσης ότι, «αυτό που πρέπει να κάνουμε έως ότου τα εμβόλια φέρουν αποτέλεσμα, καθώς θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες, είναι να διπλασιαστούν οι προσπάθειές μας».

Ο Δρ. Κρις Γουίτι τόνισε ότι η Βρετανία βρίσκεται σήμερα στο χειρότερο σημείο της πανδημίας αναφερόμενος στον τραγικό απολογισμό από την COVID-19: από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα οι νεκροί στη χώρα ξεπερνούν τις 81 χιλιάδες. Ο Βρετανός επιστήμονας πρόσθεσε ακόμα ότι η επιστροφή στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής θα εξαρτηθεί από το πόσο οι πολίτες τηρούν τους κανόνες του «lοckdown» και από τη μαζική διάθεση των εμβολίων.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα επιστρέψουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας όπως ήταν πριν, αυτό δεν αμφισβητείται, αυτή είναι η ζωή που όλοι θέλουμε να έχουμε. Μόλις διατεθούν τα εμβόλια, θα καταστεί δυνατή η άρση των περιοριστικών μέτρων. Αυτό δεν θα συμβεί ξαφνικά… Ωστόσο προς το παρόν απέχουμε πολύ από αυτό», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, σε άρθρο του στους «Sunday Times» ο καθηγητής Γουίτι προειδοποίησε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας διέρχεται την «πιο επικίνδυνη περίοδο από την σύστασή του», με κίνδυνο κατάρρευσης αν δεν ανατραπεί η αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού.  Ο ίδιος κάλεσε επίσης τους πολίτες να περιορίσουν τις μη αναγκαίες επαφές τους.

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει πλέον ακόμα αυστηρότερα μέτρα, όπως το να μην επιτρέπεται η άσκηση μαζί με ένα άτομο εκτός νοικοκυριού ή να περιοριστεί ο χρόνος άσκησης σε ανοιχτό χώρο ή να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους με συνωστισμό.

Ο Βρετανός υπουργός που έχει επιφορτιστεί με τη διάθεση των εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 στη χώρα, Ναντίμ Ζαχάουι εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την εξάπλωση της νόσου COVID-19 στα σουπερμάρκετ και ιδιαίτερα για τον κόσμο που παραβιάζει τους κανόνες και δεν φοράει μάσκα.

Exit mobile version