Βουλή: Εντυπωσιακό VIDEO ΓΕΕΘΑ για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων

Το εντυπωσιακό VIDEO του ΓΕΕΘΑ για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων, προβάλλεται σην πρόσοψη της Βουλής απόψε, στο πλαίσιο οτυ εορτασμού

Για πρώτη φορά μετά από συνεργασία του ΓΕΕΘΑ με τους συναρμόδιους φορείς και έγκρισης της Βουλής των Ελλήνων, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 και από ώρα 18:00 έως 21:00 θα προβάλλεται στην εξωτερική πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής, video –  αφιέρωμα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο βίντεο παρουσιάζονται σημαντικές στιγμές της ιστορίας των Ενόπλων Δυνάμεων από την αρχαιότητα καθώς και πλάνα από την δράση των Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα.

 

Κατάθεση στεφάνου από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρευρέθη στην τελετή κατάθεσης Στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα Αττικής, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Ν. Σακελλαροπούλου, η οποία πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνου. Παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία COVID-19.

Παρουσία ΥΕΘΑ στην Εορταστική Εκδήλωση

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη σήμερα στην κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Ακολουθεί η δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας:

«Εορτάζουμε σήμερα ανήμερα της μεγάλης χριστιανικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τις Ένοπλες Δυνάμεις που παρά τις δύσκολες συνθήκες παγκόσμιας πανδημίας, μεγάλης πίεσης στα σύνορά μας και πρωτοφανούς έντασης με την Τουρκία, ορθώνουν το ανάστημά τους, στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, συνδράμουν την Ελληνική κοινωνία και απλά κόβουν την όρεξη κάθε αλαζόνα επιβουλέα υπερασπιζόμενοι τα Εθνικά Δίκαια μας.

Αποτίουμε σήμερα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας, διαρκής και εντατικός, είναι για ακόμα πιο αποτρεπτικές, πιο αξιόμαχες, πιο έτοιμες Ένοπλες Δυνάμεις. Και ο αγώνας αυτός αποδίδει καρπούς.

Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας!»

Exit mobile version