Βασιλιάς στο Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Συνεπής στο ραντεβού που είχε με την ιστορία αποδείχθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, πέτυχε σπουδαία νίκη την Κυριακή με 2-0 σετ (6-3, 6-3) επί του Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του τουρνουά στο Μόντε Κάρλο και πανηγύρισε τον πρώτο του Masters τίτλο.

Ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο διάσημο τουριστικό θέρετρο του Μονακό, κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο, κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι στον Ρώσο, ο οποίος σε κανένα σημείο του τελικού δεν μπόρεσε να κοντράρει τον «Στεφ».

Στον 14ο τελικό της καριέρας του ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κατακτήσει τον έκτο συνολικά τίτλο του και δεύτερο σημαντικότερο τίτλο του, μετά το ATP Finals το 2019.

Ο αγώνας

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι ο Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας με όπλο το πολύ καλό του σερβίς και κάνοντας break με το… καλημέρα, προγήθηκε γρήγορα με 3-0.

 

Ο «Στεφ» συνέχισε να παίζει με συγκέντρωση, φτάνοντας με love service game στο 4-1, ενώ με τον Ρώσο να αδυνατεί να βρει λύσεις στο σερβίς του έκανε το 5-2, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του πρώτου σετ, το οποίο εν τέλει κατέκτησε με 6-3, έπειτα από 33 λεπτά αγώνα.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ οι δύο αντίπαλοι υπερασπίστηκαν το σερβίς τους, με τον Έλληνα τενίστα να «χτυπάει» στο τρίτο game, όπου «έσβησε» τριπλό μπρέικ πόιντ του Ρούμπλεφ, καταφέρνοντας να κάνει το μπρέικ και να πάρει το προβάδισμα με 2-1.

 

Ο Τσιτσιπάς παρουσιάζοντας μεγάλο πλουραρισμό στο παιχνίδι του έκανε το 3-1 με love service game, ενώ συνέχισε να έχει τα «ηνία» φτάνοντας στο 5-3.

Με την πλάστιγγα του ματς να έχει γείρει ολοκληρωτικά και τον Ρούμπλεφ να έχει πετάξει λευκή πετσέτα ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας με νέο μπρέικ έκανε το 6-3, κατακτώντας έτσι τον πρώτο Masters τίτλο της καριέρας του.

Exit mobile version