Tυπωμένα ηλιακά πάνελ σε δοκιμαστική διαδρομή 15.000 χιλιομέτρων

Gosforth, Αυστραλία (CNN)Επιστήμονες στην Αυστραλία δοκιμάζουν τυπωμένα ηλιακά πάνελ για να τροφοδοτήσουν ένα Tesla σε ένα ταξίδι 15.100 χιλιομέτρων (9.400 μίλια) που ξεκινά τον Σεπτέμβριο, το οποίο ελπίζουν ότι θα κάνει το κοινό να σκεφτεί μέτρα που θα βοηθήσουν στην αποφυγή της κλιματικής αλλαγής.

Το έργο Charge Around Australia θα τροφοδοτήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla με 18 από τα τυπωμένα πλαστικά ηλιακά πάνελ της ομάδας, το καθένα μήκους 18 μέτρων (59 πόδια), που θα τα απλώσει δίπλα στο όχημα για να απορροφήσει το φως του ήλιου όταν χρειάζεται φόρτιση.
Ο Paul Dastoor, ο εφευρέτης των τυπωμένων ηλιακών συλλεκτών, είπε ότι η ομάδα του Πανεπιστημίου του Newcastle θα δοκιμάσει όχι μόνο την αντοχή των πάνελ αλλά και την πιθανή απόδοσή τους για άλλες εφαρμογές.
«Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα ιδανικό κρεβάτι δοκιμής για να μας δώσει πληροφορίες για το πώς θα χρησιμοποιούσαμε και θα τροφοδοτούσαμε την τεχνολογία σε άλλες απομακρυσμένες τοποθεσίες, για παράδειγμα, στο διάστημα», είπε ο Dastoor στο Reuters στην πόλη Gosforth, βόρεια του Σίδνεϊ.

Το printed solar είναι ένα ελαφρύ πλαστικό PET που μπορεί να κατασκευαστεί με κόστος λιγότερο από $10 το τετραγωνικό μέτρο.
Τα πάνελ κατασκευάζονται σε έναν εμπορικό εκτυπωτή που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για την εκτύπωση ετικετών κρασιού.
Εισαγάγετε το email σας για να εγγραφείτε στο Business Newsletter του CNN.
κλείσιμο διαλόγου
Ο Dastoor είπε ότι η χρήση των πάνελ για την τροφοδοσία ενός αυτοκινήτου θα έκανε τους Αυστραλούς να σκεφτούν περισσότερο για τα ηλεκτρικά οχήματα και θα μπορούσε να βοηθήσει να μειώσουν το «άγχος εμβέλειας».
«(Η) κοινότητα αναζητά αυτού του είδους τις απαντήσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται, μέρα με τη μέρα, γύρω από την κλιματική αλλαγή», είπε.
Στο 84ήμερο ταξίδι τους στο Tesla, η ομάδα σχεδιάζει να επισκεφθεί περίπου 70 σχολεία για να δώσει στους μαθητές μια γεύση για το τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον.
Ερωτηθείς τι θα μπορούσε να πει ο Elon Musk, δημιουργός του αυτοκινήτου Tesla και ιδρυτής της Tesla Inc TSLA.O, για το έργο CAA, ο Dastoor είπε ότι ήλπιζε ότι θα ήταν ευχαριστημένος.
Η CAA “έδειχνε πώς η καινοτόμος τεχνολογία μας συνδυάζεται τώρα με τις εξελίξεις του για την ανάπτυξη νέων λύσεων για τον πλανήτη”, είπε ο Dastoor.
Exit mobile version