Τσιόδρας: Στη Θεσσαλονίκη 78% των κλινών ΜΕΘ-covid είναι κατειλημμένες – Θα πιεστεί το σύστημα Υγείας

Το 78% των κλινών ΜΕΘ-covid είναι κατειλημμένες στη Θεσσαλονίκη τόνισε κατά την σημερινή ενημέρωση ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «από το τέλος Οκτωβρίου έχει αυξηθεί εκθετικά η επιδημία του ιού στην Ελλάδα», ενώ «σε σχέση με την ηλικία διάγνωσης, τις τελευταίες επτά ημέρες έχουμε 1.000 άτομα στις ομάδες που είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο».

Ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων τόνισε πως το σύστημα υγείας θα πιεστεί τις επόμενες ημέρες. Ανέφερε ότι 1.600 άνθρωποι νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή από ιό που κάνει πνευμονία. Πρόκειται είπε για αριθμό-ρεκόρ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, ενώ «έχουμε ένα μέσο όρο νέων εισαγωγών που ξεπερνάει τις 170 την ημέρα και αυτό θα πιέσει το σύστημα υγείας».

«Ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ιστορία δεν είχαμε τόσους νοσηλευόμενους από έναν ιό που κάνει πνευμονία. Ούτε εμείς ούτε η υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

«Από την αρχή την πανδημίας έχουμε 20πλασιάσει τα τεστ. Κάνουμε πάνω από 20.000 τεστ τη μέρα. Η θετικότητα στα τεστ που κάνουμε ξεπερνάει πια το 9%. Αυτό δείχνει μια μεγάλη επιδημία στη χώρα», τόνισε ο ίδιος.

«Οι θάνατοι αφορούν κυρίως τους ηλικιωμένους, αλλά έχουμε και 4 περιστατικά στις ηλικίες 55-64 & 4 περιστατικά στις ηλικίες 45-54» επισήμανε ακόμη ο καθηγητής.

Exit mobile version