Abu Dhabi Open: Τρομερή Μαρία Σάκκαρη απέκλεισε και την Κένιν

Η Μαρία Σάκκαρη αν και έχανε, έκανε μεγάλη ανατροπή και επικράτησε 2-1 σετ της Αμερικανίδας Σοφία Κένιν

Η φανταστική πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο τουρνουά WTA Αμπού Ντάμπι συνεχίζεται. Μετά τις μεγάλες νίκες επί της Αμερικανίδας Κόκο Γκοφ και της Ισπανίδας Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πανηγύρισε μια ακόμη πιο σπουδαία πρόκριση καθώς ήταν καταπληκτική και επικράτησε 2-1 σετ της Αμερικανίδας Σοφία Κένιν, η οποία βρίσκεται στο νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει την ονειρεμένη πορεία της στο πρώτο τουρνουά της νέας χρονιάς καθώς στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει την 22χρονη Λευκορωσίδα Αλίνα Σαμπαλένκα, η οποία νίκησε 2-1 σετ την Ελενα Ριμπάκινα.

Η φοβερή Μαρία Σάκκαρη παίζοντας σαν τενίστρια της κορυφαίας δεκάδας στον κόσμο πραγματοποίησε μια εκπληκτική εμφάνιση καθώς μολονότι βρέθηκε να χάνει το πρώτο σετ (2-6) βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και τα κατάλληλα χτυπήματα για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή απέναντι σε μια από τις καλύτερες παίκτριες τένις αυτή την εποχή. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, νο. 22 στην κατάταξη της WTA, πήρε το δεύτερο σετ με 6-2 και ήταν ισοπεδωτική στο τρίτο και τελευταίο σετ, όπου επιβλήθηκε με 6-0 κάνοντας επίδειξη δύναμης.

Σάκκαρη για ψηλά στην Αυστραλία

Δεδομένου ότι πρόκειται για το πρώτο τουρνουά της σεζόν στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το επερχόμενο Australian Open, η Σάκκαρη μολονότι προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ οι μεγάλες νίκες που έχει πετύχει δημιουργούν υψηλές προσδοκίες ενόψει του πρώτου γκραν σλαμ της σεζόν στη Μελβούρνη.

Αυτή ήταν η πρώτη της νίκη της Μαρίας Σάκκαρη κόντρα στην Κένιν, που είχε κερδίσει τις δύο προηγούμενες μεταξύ τους αναμετρήσεις και ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στην τετράδα ως κάτοχος του Australian Open και φιναλίστ στο Roland Garros. Σημειωτέο ότι η νίκη απέναντι στην Κένιν είναι η πέμπτη που πετυχαίνει η Σάκκαρη παίζοντας αντίπαλος με τενίστρια του Τop 5 και η ενδέκατη με αθλήτρια του Top 10. Αν μη τι άλλο δείχνει ότι μπορεί να κοιτάξει τις κορυφαίες του αθλήματος στα μάτια…

 

 

Exit mobile version