Τραγικό το ύφος της πολιτικής αντιπαράθεσης στο Δήμο Θερμαϊκού

Μόνο ο Τσαμασλής κρατάει ένα επίπεδο στην επικοινωνία

Χαμηλό κάτω του μηδενός είναι το πολιτικό επίπεδο αντιπαράθεσης μεταξύ αντίπαλων παρατάξεων στο Δήμο Θερμαϊκού. Η κάθε πλευρά εκδίδει μια ανακοίνωση την οποία ονομάζει δελτίο τύπο και μέσα από αυτήν βγάζει τα εσώψυχα της σε μια προσπάθεια να ασκήσει κριτική, όχι με την έννοια της επιχειρηματολογίας αλλά με την έννοια της προσωπικής γνώμης που στην ουσία δεν έχει καμία αξία εφόσον απουσιάζει το επιχείρημα. Ακόμη και στην περίπτωση που υπάρχει ένα επιχείρημα αυτό χάνεται μέσα στο κείμενο. Λέξεις όπως ντροπή, ανύπαρκτη διοίκηση, ελάχιστη διοίκηση, ανύπαρκτος δήμαρχος δεν αποτελούν τίποτε περισσότερο από λέξεις που υπερτονίζουν την εμπάθεια του συντάκτη προς τον αντίπαλο η οποία όμως ουσιαστικά δεν καταδεικνύει τίποτα περισσότερο από ένα χαμηλό επίπεδο παραγωγής πολιτικής σκέψης. Το πρόσφατο δελτίο τύπου της «Παράταξης Θερμαϊκός Νέα Πορεία» ασκεί μεν κριτική στον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιώργο Τσαμασλή για τις γαλάζιες σημαίες, αλλά η ουσία του θέματος δεν αναδεικνύεται. Ο Γιάννης Μαυρομάτης ως «κριτής» στην ανακοίνωση, βάζει αυτός τα όρια ενός θέματος και δεν αφήνει το περιθώριο να κρίνει την ανακοίνωση του ο ίδιος ο αναγνώστης. Ο τίτλος του δελτίου τύπου, «Η αδιαφορία και η ανευθυνότητα έχει τα όρια της…», προδιαθέτει τον αναγνώστη για κάτι κακό αλλά μέσα από το κείμενο δεν τεκμαίρεται κάτι τόσο τραγικό. Εδώ ο κύριος Μαυρομάτης εμφανώς ενοχλημένος από την πρόσφατη παρουσίαση των γαλάζιων σημαιών στο Δήμο Θερμαϊκού επιχειρεί να αναδείξει την έλλειψη γαλάζιας σημαίας στον Ποταμό της Επανομής. Η άποψη του θα ήταν περισσότερο εύστοχη αν μέσα από την ανακοίνωση απουσίαζαν όλες εκείνες οι δεικτικές εκφράσεις. Σε αντίθεση με τον κύριο Μαυρομάτη, ο Γιώργος Τσαμασλής ουδέποτε σε δελτίο τύπο χρησιμοποίησε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και αυτό είναι που του δίνει ένα επικοινωνιακό πλεονέκτημα. Στο ίδιο λάθος όμως με τον κύριο Μαυρομάτης έχει πέσει και αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Κούτουκας. Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό χαρακτηρίζει τον κύριο Μαυρομάτη «Αδίστακτο». Κύριε Κούτουκα παρεκτραπήκατε και εσείς.

παρατηρητής

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θερμαϊκός Νέα Πορεία» 

Η αδιαφορία και η ανευθυνότητα έχει όρια …

Χωρίς γαλάζια σημαία ο Ποταμός Επανομής λόγω της αδιαφορίας της διοίκησης Τσαμασλή.

Μένουμε κατάπληκτοι από την έλλειψη ντροπής που ως φαίνεται διακατέχεται η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού και η οποία επιχειρεί για άλλη μία φορά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να παραπλανήσει τους δημότες.

Για άλλη μια φορά, η διοίκηση του δήμου απέδειξε την ανεπάρκεια που την χαρακτηρίζει εδώ και 3 χρόνια, αφού δεν φρόντισε να εκπληρώσει τα κριτήρια (δύο χρόνια τώρα) που απαιτούνται για να βραβευτεί η πλαζ του Ποταμού Επανομής με την γαλάζια σημαία.
Σήμερα προσπαθεί με ανακοίνωση που αγγίζει τα όρια του ψεύδους να αυτοθαυμάζεται για τις τέσσερις γαλάζιες σημαίες που βραβεύτηκαν για το 2022 (έξι παραδώσαμε το 2019).

Και φυσικά είναι φτηνές δικαιολογίες πως δεν δόθηκε η διάκριση στον Ποταμό εξαιτίας των αυξημένων μέτρων που απαιτούνται λόγω της περιοχής Natura.

Ας μας πουν οι κύριοι της διοίκησης γιατί δεν συνέβη το ίδιο με την βράβευση της πλαζ Αγγελοχωρίου. Δεν είναι και εκείνη χαρακτηρισμένη ως περιοχή Natura;

Και γιατί κύριοι της απερχόμενης διοίκησης δεν φροντίσατε να καλύψετε τα κριτήρια που εκτός από το πρώτο που αφορά την καθαρότητα των νερών (φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί για τον Ποταμό που εμπιστεύονται χιλιάδες καθημερινά επισκέπτες) απαιτείται να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές, τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Και γιατί κύριοι των έτοιμων λύσεων, της παραπομπής μόνιμα της καθημερινότητας στους ιδιώτες εργολάβους έναντι υπέρογκων χρεώσεων για τους κατοίκους, αφού από πέρυσι αποσύρατε την αίτηση για βράβευση, καθησυχάζοντας τους Επανομίτες αλλά και όλους τους δημότες ότι φέτος θα υπήρχε αναρτημένη η σημαία στον ιστό του Ποταμού ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;

ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ

  Η τοποθέτηση Κούτουκα

Όταν η ανευθυνότητα δεν έχει όρια…

Πώς χαρακτηρίζεις κάποιον, ο οποίος ορκίστηκε να υπηρετεί τον τόπο και αυτός τον ναρκοθετεί;

Πώς χαρακτηρίζεις κάποιον, ο οποίος δεν διστάζει ακόμη και να βάλει φωτιά σε επιχειρηματίες του τόπου μας, κλαίγοντας έπειτα γοερά πάνω στα αποκαΐδια που άφησε;

Πώς χαρακτηρίζεις κάποιον, ο οποίος δυόμιση και πλέον χρόνια προσθέτει εμπόδια σε κάθε θετικό έργο στον τόπο μας;

Με μία και μόνο λέξη… αδίστακτος!

Σήμερα ήταν ο Ποταμός, χθες το μεγάλο έργο της οδού Δημοκρατίας στην Περαία, αύριο ποιος ξέρει τι;

Τον αφήνουμε πίσω, όπως το έπραξαν οι δημότες, όπως το έπραξαν ακόμη και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι και προχωράμε μπροστά με τον Δήμαρχο Γιώργο Τσαμασλή, τους συναδέλφους μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και φυσικά όλους εσάς τους συνδημότες μας, για έναν καλύτερο Δήμο!

 

 

 

 

 

Exit mobile version