Τουρκία: Σφοδρή αντιπαράθεση Ερντογάν – αντιπολίτευσης για τους 13 νεκρούς στο Ιράκ

Η πολιτική πόλωση στην Τουρκία έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της με αφορμή τους 13 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες στο βόρειο Ιράκ

Στα ύψη έχει φτάσει η πολιτική πόλωση στην Τουρκία με αφορμή τους 13 Τούρκους που σκοτώθηκαν από το ΡΚΚ στο βόρειο ΙράκΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αντιπολίτευση ξιφουλκούν μεταξύ τους για το ποιος είναι υπεύθυνος για την τραγωδία.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε σήμερα «ξεδιάντροπο» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μετά τις χθεσινές του δηλώσεις που καταλόγιζε στον ίδιο τον Ερντογάν την ευθύνη για το χαμό των Τούρκων πολιτών.  «Για τους 13 νεκρούς μας λες χωρίς να ντρέπεσαι και χωρίς να αισχύνεσαι ότι υπεύθυνος είναι ο πρόεδρος της χώρας. Πόσο ξεδιάντροπος είσαι! Έχεις αξιοπρέπεια εσύ;

Πώς λες σε εμάς που παρακολουθούσαμε εδώ και 5 χρόνια, εδώ και 6 χρόνια τους ήρωές μας ότι ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος; Αυτό είναι απρέπεια εκ μέρους σου!», δήλωσε σήμερα χαρακτηριστικά, ενώ κατηγόρησε τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) ότι εκείνος είναι που συνεργάζεται (πολιτικά) με τους «τρομοκράτες», όπως αποκαλεί τους και πολιτικούς του φιλο-κουρδικού κόμματος HDP.

«Εσύ μπορεί να περπατάς με τους τρομοκράτες χέρι-χέρι, δίπλα-δίπλα από την Άγκυρα μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας στο Γκάρα, στο Τζούντι, στο Τεντουρέκ, στο Μπεστλέρ Ντερεσί κι εσύ κάτσε και παρακολούθα από τις κερκίδες», ανέφερε, μιλώντας για «συνεταιριστική» σχέση μεταξύ της αντιπολίτευσης και των Κούρδων πολιτικών.

Ερντογάν: Νέα επίθεση στις ΗΠΑ αυτή τη φορά για την πανδημία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε για άλλη μια φορά ότι θα συνεχίσει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας με αποφασιστικότητα «μέχρι να κόψουμε το κεφάλι της και να λύσουμε εντελώς το πρόβλημα της τρομοκρατίας σε αυτήν τη χώρα. Τα κρησφύγετα των τρομοκρατών θα τα μετατρέψουμε σε τάφο τους! Σε τάφο τους!», όπως είπε χαρακτηριστικά

Σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος απέφυγε μεν να κατηγορήσει εκ νέου την Αμερική για τη στήριξη στους Κούρδους, αλλά δεν απέφυγε να μιλήσει με περιφρόνηση για το πώς αντιμετωπίζει την πανδημία σε σχέση με τη χώρα του. «Κοιτάξτε τη Δύση, κοιτάξτε την Αμερική! Ούτε μάσκες δεν μπορούν να βρουν. Η χώρα μας τέτοιο ζήτημα δεν έχει αντιμετωπίσει», ανέφερε.

Η απάντηση από τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Απαντώντας του λίγο αργότερα ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μέσω twitter απέρριψε τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσε ο Τούρκος πρόεδρος και του ζήτησε να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουν οι οικογένειες των νεκρών κι ο λαός για το ζήτημα αυτό.

«Σήμερα ο Ερντογάν μου επιτέθηκε. Έχασε τον έλεγχο και με αποκάλεσε «ξεδιάντροπο». Γιατί τα λέει αυτά; Επειδή εγώ υπερασπίστηκα το δίκιο των 16 νεκρών ηρώων μας».

Ακσενέρ προς Ερντογάν: «Μα τόσο αναίσθητος»!

Μετά την αξιωματική αντιπολίτευση, τα έντονα πυρά της κατά του Τούρκου προέδρου για το πώς αντιμετώπισε την εθνική τραγωδία με τους 13 νεκρούς στο βόρειο Ιράκ εξαπέλυσε και η αρχηγός του τρίτου σε δύναμη κόμματος στην Τουρκία, η Μεράλ Ακσενέρ.

Η επικεφαλής του Καλού Κόμματος απευθυνόμενη στον Ερντογάν είπε τις μέρες που η χώρα πενθεί, «αυτές οι μέρες είναι ακριβώς οι μέρες που θα έπρεπε να βρίσκεσαι στην αίθουσα επιχειρήσεων. Κι όχι να δίνεις πόζες. Για να κάνεις τη δουλειά σου, θα έπρεπε να βρεθείς αμέσως σε εκείνη την αίθουσα αυτές τις ημέρες. Αλλά εσύ τί κάνεις; Διοργανώνεις μεγάλες συγκεντρώσεις του κόμματός σου σε γήπεδα, κάνεις πνεύμα και λες αστειάκια. Στο παλάτι διοργανώνεις συναυλίας και περνάς καλά την ώρα σου. Τόσο κακομαθημένο και τόσο αναίσθητο ηγέτη η χώρα αυτή δεν έχει δει ούτε έχει ζήσει!».

«Κλαις εσύ Ερντογάν, που δεν έχεις στείλει τα παιδιά στρατό;»

Την ίδια ώρα, επικρίσεις για σόου δέχεται ο Τούρκος πρόεδρος και από απλούς πολίτες και τα μέσα ενημέρωσης, επειδή προσπάθησε δημόσια, σε κομματική συγκέντρωση μία ημέρα μετά την ανεύρεση των 13 πτωμάτων να συνδεθεί τηλεφωνικά με τη μητέρα ενός από τους νεκρούς, την ώρα που εκείνη έθαβε το παιδί της, συγχαίροντας την μάλιστα που το παιδί της θυσιάστηκε για την πατρίδα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορείται από αντιπολιτευόμενους δημοσιογράφους για προσπάθεια να εκμεταλλευτεί πολιτικά τον πόνο μιας μάνας ενός νεκρού στρατιώτη, την ώρα που ο ίδιος δεν έχει στείλει καν τα παιδιά του στο στρατό για να τα προστατεύσει. «Εμείς θα πρέπει να κλαίμε. Εσύ γιατί κλαις; Εσύ δεν έστειλες καν τους δυο σου γιους στο στρατό. Ένας πρόεδρος χώρας συγχαίρει τη μάνα για το νεκρό παιδί της; Πού το έχετε δει στο κόσμο αλλού αυτό; Αν αγαπάτε το Θεό σας!».

Exit mobile version