Τουρκία: Σε πανικό – Παρακαλάει για γαλλικούς πυραύλους κατά των ελληνικών Rafale

Τουρκία: Πανικοβλημένοι δείχνουν οι Τούρκοι επιτελείς, με φόντο την αντιμετώπιση των ελληνικών Rafale αλλά και των F-35 που θα πάρει η Αθήνα.

Η Τουρκία, βλέποντας πως η ψαλίδα με την Ελλάδα ανοίγει επικίνδυνα μελέτησε τις επιλογές της και κατέληξε πως η καλύτερη επιλογή είναι το ιταλο-γαλλικο σύστημα αεράμυνας SAMP/T Mamba Sol-Air με τους τρομερούς πυραύλους της MBDA ASTER 30. Γαλλικούς πυραύλους θα φέρουν και τα Rafale που θα πάρει η Ελλάδα αλλά και τα Mirage 2000.

Ωστόσο το σύστημα φτιάχνεται από την ιταλική Aliena και τις γαλλικές Τhales και ΜΒDA. Και αν η Ιταλία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πει ναι, η Γαλλία δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί να πουλήσει πυραύλους στην Τουρκία οι οποίοι ενδέχεται να στοχεύσουν γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη.

Πολλοί θεωρούν πως η κίνηση αυτή της Τουρκίας έχει σκοπό να εξευμενίσει τον Γάλλο πρόεδρο, Μανουέλ Μακρόν και να βελτιώσει τις σχέσεις τους με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Τούρκοι μέσω των χρημάτων του Κατάρ προσπαθούν να διατηρήσουν τις φιλίες τους στην Ευρώπη, ώστε να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στην Μεσόγειο, όπου η Ελλάδα εξοπλίζεται σαν αστακός με τα καλύτερα όπλα και η Τουρκία βασίζεται σε απομιμήσεις που φτιάχνει η βιομηχανία της με τεχνολογία από την Δύση.

Στην κυριολεξία στα τουρκικά όπλα μόνο τα… αυτοκόλλητα είναι τουρκικά.

Αυτό φάνηκε και με τα πολυδιαφημισμένα τουρκικά drones Βayraktar, όπου ο κινητήρας είναι αυστριακός, το GPS αμερικανικό και το σύστημα στόχευσης με τις κάμερες από τον Καναδά.

Exit mobile version