Τουρκία: Διαμαρτυρίες αγροτών με κλείσιμο δρόμων – Έλλειψη νερού

Στο Ικόνιο οι αγρότες έχουν κλείσει την εθνική οδό με τα τρακτέρ τους, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν μεγάλες ουρές οχημάτων, και απειλούν να μην ανοίξουν τον αυτοκινητόδρομο έως ότου επιλυθεί το πρόβλημα

Τούρκοι αγρότες στο Ικόνιο και το Ντενιζλί της κεντρικής Τουρκίας διαδήλωσαν εναντίον της κυβέρνησης για το υψηλό κόστος παραγωγής, που έχει προκληθεί από την οικονομική κρίση, αλλά και για την έλλειψη νερού με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα χωράφια τους να ποτιστούν.

Στο Ικόνιο οι αγρότες έχουν κλείσει την εθνική οδό με τα τρακτέρ τους, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν μεγάλες ουρές οχημάτων, και απειλούν να μην ανοίξουν τον αυτοκινητόδρομο έως ότου επιλυθεί το πρόβλημα. «Δεν είμαστε εδώ για να προκαλέσουμε καβγάδες», είπε ένας χωρικός. «Δεν καταφέραμε να μιλήσουμε με κανένα από τα μέλη του κοινοβουλίου μας. Επομένως, ας έρθουν και να μας ακούσουν τώρα εκείνοι».

Ο χωρικός είπε ότι ακόμη και τα πρόβατα αρνούνται να βοσκήσουν στα χωράφια, τα οποία έχουν στεγνώσει από την έλλειψη νερού. Οι διαμαρτυρίες γίνονταν σε μία στιγμή που ο πληθωρισμός της Τουρκίας αυξάνεται μετά την πτώση της λίρας έναντι του δολαρίου, καθώς επίσης και το κόστος των εισαγωγών, το οποίο επηρεάζει σημαντικά τον αγροτικό τομέα.

Η τουρκική λίρα έχει χάσει σχεδόν το ένα τρίτο της αξίας της από τις αρχές του περασμένου έτους και έχει υποτιμηθεί κατά 13% από τα μέσα Μαρτίου.

 

Exit mobile version