Ο ΤΟΝΥ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΟΒΟΣ

Στην κατάμεστη αίθουσα Mορίς Σαλτιέλ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης έγινε την Δευτέρα 20/2 η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «ο Τόνυ και ο κύριος φόβος» από τους συγγραφείς Έλενα Θωιδου και Αντώνη Τσαπατάκη  παραολυμπιονίκη Κολύμβησης.

(εκδόσεις Νίκα).

Για το βιβλίο που αποτελεί τη 2η συγγραφική τους προσπάθεια μίλησαν οι :  
1)  Ελεάνα  Βλάχου  Τζιτζικώστα    -Μέλος του ΔΣ του ΜΑΖΙ (Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα και επιχειρηματίας ),η οποία στη συγκινητική ομιλία της,γεμάτη ευαισθησία προς τα παιδιά τόνισε ότι :
«Αν θέλεις να είσαι στις αναμνήσεις των παιδιών σου αύριο, πρέπει να είσαι στη ζωή σήμερα. Κάθε φόβος μπορεί να ξεπεραστεί ζητώντας βοήθεια. Δεν είναι ντροπή να μιλήσουμε για τις φοβίες σε ένα δικό μας πρόσωπο. Μη ξεχνάμε πως ο Τόνυ στην ιστορία μας μόλις άρχισε να συζητά με τον κύριο Φόβο ίσα που μπορούσε να τον διακρίνει.»
Στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Δημάτης (παιδοψυχολόγος ), ανέπτυξε με τον πιο απλό τρόπο την έννοια του φόβου . Όπως είπε χαρακτηριστικά « Πρόκειται για μια εξαιρετική προσπάθεια!θα σταθώ σε ένα κεντρικό νόημα της ιστορίας του Τόνυ,όπως αυτό αναδύεται μέσα από την όμορφη αφήγηση των συγγραφέων. αφορά στο γεγονός ότι ο μεγαλύτερος φόβος μας δεν είναι μια κατάσταση που μας τρομάζει, αλλά η σκέψη ότι μπορεί να τη ζήσουμε χωρίς να έχουμε τη βοήθεια κάποιου.  Μόνο μέσα από τη σύνδεση, το μοίρασμα και την κατανόηση μικραίνει ο Κύριος Φόβος! 

Ο Εκδότης Νίκος Νίκας σημείωσε ότι « είναι χαρά μας να έχουμε στην ομάδα μας τους συγγραφείς´Ελενα Θωίδου  και τον Παραολυμπιονίκη κολύμβησης Αντώνη Τσαπατάκη. Ο Τονυ και ο κύριος Φόβος είναι ένα παιδικό βιβλίο, ξεχωριστό. Έχει ως θέμα τη διαφορετικότητα και την αντιμετώπιση του φόβου.Επιλέχθηκε να  μας εκπροσωπήσει στην μεγαλύτερη έκθεση παιδικού βιβλίου που θα γίνει το Μάρτιο στη Μπολόνια.»

Η  συγγραφέας ‘Ελενα δήλωσε ότι:
«με έμπνευση μου τα παιδιά θα συνεχίσω να ταξιδεύω με τον Τονυ στα μονοπάτια των πιο σημαντικών μηνυμάτων και συναισθημάτων.Ο Φόβος αφορά όλους μικρούς και μεγάλους. Ας μάθουμε να επικοινωνούμε με τα παιδιά μας, να τα ακούμε  να αφιερώνουμε χρόνο μαζί τους . Όσο για το δικό  μου φόβο ; είναι να πάψω να βλέπω τη ζωή μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης σημείωσε  ότι : «Ακόμα μια ιστορία με τον Τονυ όπου στη συγκεκριμένη συναντά τον κ. Φόβο. Οι δικές μου φοβίες είναι πολλές  δεν το κρύβω, κυρίως πριν τον αγώνα μου. .Έχω μάθει όμως να έρχομαι αντιμέτωπος με αυτές για τις ξεπεράσω. Οι φοβίες είναι τα κίνητρα μου. Σας υποσχόμαστε ότι έρχονται νέες εκπλήξεις με τον ήρωα μας.»

Τίμησαν με την παρουσία τους  οι Απόστολος Τζιτζικώστας Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  και  η ‘Ελενα Ράπτη  βουλευτής Α Θεσσαλονίκης .

Exit mobile version