Το τετ-α-τετ Μητσοτάκη-Ορφανού

Ένα ενδιαφέρον τετ-α-τετ καταγράφηκε στο χuεσινό προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Ορφανού. Ήταν λίγο πριν ξεκινήσει η δεύτερη θεματική για τις υποδομές και όλοι οι ομιλητές είχαν καθίσει στις καρέκλες τους για να ξεκινήσει η εκδήλωση. Τότε το πάνελ πλησίασε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ για να χαιρετήσει τον πρωθυπουργό. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σηκώνεται και να συνομιλεί μαζί του για λίγο στα όρθια. Ήταν σα να έκλειναν ραντεβού…

Θυμίζουμε ότι από το 2019 και μετά οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με τον Γιώργο Ορφανό είχαν διαρραγεί εξαιτίας της αντάρτικης υποψηφιότητας του τελευταίου κόντρα στον επίσημο υποψήφιο για το δήμο Θεσσαλονίκης Νίκο Ταχιάο και ότι γενικά επακολούθησε μια περίοδος με εκατέρωθεν αποστάσεις. Εσχάτως πάντως υπήρξε επίσκεψη του Γιώργου Ορφανού στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζήτησε με συνεργάτες του πρωθυπουργού για θέματα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, ενώ κυκλοφόρησαν σενάρια βουλευτικής υποψηφιότητας του πρώην υφυπουργού αθλητισμού στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Όπως λένε έμπειροι παράγοντες η επαναπροσέγγιση θα ήταν μια κίνηση ματ, με τριπλό νόημα: θα απελευθέρωνε για τη ΝΔ το τοπίο των υποψηφιοτήτων στον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης, θα ενίσχυε τη ΝΔ στα δυτικά και θα έκλεινε μια εσωκομματική εκκρεμότητα της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Για να δούμε…

ΠΗΓΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Exit mobile version