Το Πεντάγωνο δημιουργεί μικροτσίπ που θα ανιχνεύει τον κορονοϊό κάτω από το δέρμα (video)

Μικροτσίπ κάτω από το δέρμα δημιούργησαν Αμερικανοί ερευνητές του Πενταγώνου, όπως υποστήριξαν την Κυριακή (11/04), με σκοπό την ανίχνευση ιών όπως είναι εκείνος που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Ερευνητές που εργάζονται για το Πεντάγωνο ισχυρίστηκαν, την Κυριακή (11/04), ότι δημιούργησαν ένα μικροτσίπ που μπορεί να εντοπίσει ιούς, όπως ο ιός SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19, εάν βρίσκεται κάτω από το δέρμα.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στο CBS, ο στρατιωτικός ιατρός εν αποστρατεία, Δρ Ματ Χέπμπορν ανέφερε πως το μικροτσίπ δρα σαν «κινητήρας ελέγχου» για τους ανθρώπους, αλλά δεν παρακολουθεί κάθε κίνησή τους μιας και κάτι τέτοιο ενδεχομένως να πυροδοτούσε θεωρίες συνωμοσίας.

Η τεχνολογία αναπτύχθηκε από τον Οργανισμό Αναπτυγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Έργων (DARPA), που λειτουργεί υπό το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.

Το μικροτσίπ, το οποίο δεν χρησιμοποιείται ευρέως πέρα από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, είναι ενσωματωμένο κάτω από το δέρμα, μοιάζει με ιστό και ελέγχει συνεχώς το αίμα του κατόχου του για ιούς, όπως αυτός που προκαλεί τη νόσο COVID-19, και ειδοποιεί τον άνθρωπο να κάνει αιματολογικές εξετάσεις.

Από την πλευρά του, ο Δρ Ματ Χέπμπορν διευκρίνισε το εξής: «Είναι ένας αισθητήρας. Αυτό το μικροσκοπικό πράσινο πράγμα εκεί, το βάζεις κάτω από το δέρμα σου και αυτό που σου λέει είναι ότι υπάρχουν χημικές αντιδράσεις στο σώμα και αυτό το σήμα σημαίνει ότι θα έχεις συμπτώματα αύριο».

Επίσης, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η τεχνολογία έγκαιρης ανίχνευσης θα μπορούσε «να σταματήσει τη μόλυνση στον εντοπισμό της».

Άλλο ένα κομμάτι της Τεχνολογίας που επισημάνθηκε, το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει άμεσα ιούς αφορούσε μια συσκευή αιμοκάθαρσης.

Ειδικότερα, αυτή η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να φιλτράρει και να αποτοξινώσει το αίμα και, στη συνέχεια, να μεταγγιστεί ξανά σε έναν ασθενή έως ότου ο ιός έχει απομακρυνθεί από το σώμα.

Exit mobile version