Θοδωρής Τζέκος: Συνάντηση με το πνευματικό παρελθόν και την πολιτιστική κληρονομιά (VIDEO)

Δήμος Θερμαϊκού

«Ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί έναν εξαιρετικά σημαντικό και δυναμικό κλάδο του τουριστικού τομέα, προσελκύοντας πιστούς, περιηγητές και επισκέπτες από διάφορες περιοχές του κόσμου. Γι’ αυτό πρέπει να αναδειχθεί καθώς το παράδειγμα το έχουμε ήδη στην περιοχή μας».

Στο Δήμο Θερμαϊκού, ο υποψήφιος δήμαρχος, Θοδωρής Τζέκος, αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του θρησκευτικού τουρισμού, δείχνει έντονο ενδιαφέρον και δέσμευση για την ανάδειξη των θρησκευτικών χώρων και μνημείων της περιοχής και αποδίδει τη δέουσα σημαντικότητα στον πολιτισμικό και τον πνευματικό πλούτο που προσφέρουν. Ως μελλοντική διοίκηση του Δήμου επιδιώκει να διαμορφώσει μια οργανωμένη προβολή και εκτός από την Παναγία Φανερωμένη της Μηχανιώνας δίνει έμφαση στην ανάδειξη του Μετοχίου της Αγίας Αναστασίας, του αγιάσματος του Αγίου Αργυρίου, του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, του  Ναού του Αγίου Γεωργίου της Επανομής, των πολλών παρεκκλησίων και άλλων χώρων λατρείας και ιστορικής μνήμης.

«Με την προσεκτική ανάδειξη αυτών των χώρων λατρείας και μνημείων, δημιουργείται η πνευματική δυνατότητα για τους πολίτες να εντρυφήσουν στον πλούτο της κληρονομιάς της περιοχής και να αναδειχθεί η σχέση τους με την ιστορία, την τέχνη και τη θρησκευτική πίστη. Η ανάδειξη αυτών των μνημείων μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού, προσελκύοντας πιστούς και επισκέπτες που ενδιαφέρονται για το πνευματικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής. Παράλληλα, αυτή η προσπάθεια μπορεί να υποστηρίξει τον διάλογο και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των διαφόρων πνευματικών παραδόσεων και πιστών».

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Τζέκο με τον τρόπο αυτό η περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού μπορεί να γίνει ένας πόλος έλξης για όσους ενδιαφέρονται για την πνευματική εμπειρία, την ιστορία και τη θρησκεία. Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Παναγιά τη Μηχανιώτισσα στέλνει τις ευχές του σε όλους, για μια πλούσια και φωτισμένη εορτή, γεμάτη χαρές.

VIDEO: ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Exit mobile version