Θεσσαλονίκη: Την Παρασκευή θα απολογηθεί ο 27χρονος για το φονικό τροχαίο και την εγκατάλειψη της Έμμας

Αύριο (1/12) θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο 27χρονος κατηγορούμενος για τη θανατηφόρα παράσυρση και εγκατάλειψη της 21χρονης Έμμας τον Νοέμβριο του 2022. Η δίκη για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο 27χρονος, αλβανικής υπηκοότητας, που κρατείται προσωρινά στις φυλακές Νιγρίτας, κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν όσα είδαν το μοιραίο ξημέρωμα της 22ας Νοεμβρίου του 2022, ενώ συγκινητικές ήταν οι καταθέσεις των γονιών της άτυχης φοιτήτριας. Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και η 20χρονη συνοδηγός του επίδικου αυτοκινήτου, που είχε καταστεί κατηγορούμενη για αυτήν την υπόθεση, όμως απαλλάχθηκε βάσει βουλεύματος.

Πραγματογνώμονας που εξέτασε το αυτοκίνητο, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης κατέθεσε ότι αυτό έτρεχε με 104 χλμ/ώρα, ενώ είχε υποστεί επεμβάσεις σε ποσοστό 90% σε σχέση με την εργοστασιακή του κατασκευή και το χαρακτήρισε «τεχνικά ανασφαλές και επικίνδυνο».

«Αυτά τα οχήματα χρησιμοποιούνται σε αγώνες ντράγκστερ και σε πίστες», είπε.

Τεχνικός σύμβουλος που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου διαφώνησε με τον προηγούμενο μάρτυρα σημειώνοντας πως «ήταν εσφαλμένος ο μαθηματικός τύπος που εφάρμοσε ο πραγματογνώμονας. Ήταν λάθος υπολογισμός. Η ταχύτητα προκύπτει ανάλογα με τη βλάβη αλλού σταθερού σημείου».

Όπως είπε, «από το χτύπημα προκύπτει ότι η ταχύτητα ήταν από 55 έως 60 χλμ/ ώρα. Και με αυτή την ταχύτητα μπορεί να προκληθεί θανατηφόρο αποτέλεσμα, αναλόγως το πού θα χτυπήσει το θύμα», υποστήριξε.

Exit mobile version