Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες ο «Κωσταντής» και ένα ακόμα σκάφος

Ολονύχτια μάχη έδωσαν πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (25/10) σε δύο σκάφη 20 μέτρων στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η φωτιά ξεκίνησε σε επιβατηγό σκάφος και επεκτάθηκε σε παρακείμενο

Επί τόπου έσπευσαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα που παραμένουν στο σημείο για προληπτικούς λόγους.

Τα δύο 20μετρα σκάφη στα οποία εκδηλώθηκε η φωτιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, βρισκόντουσαν σε ναυπηγείο, στο θαλάσσιο μέτωπο παραπλεύρως της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής.

Μεταξύ των σκαφών που κάηκαν ήταν ο «Κωσταντής», το καραβάκι που εκτελούσε τα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τον Λευκό Πύργο, την Περαία και τους Νέους Επιβάτες.

Όπως έγινε γνωστό, η ζημιά που προκλήθηκε στο σκάφος είναι ολοσχερής, ενώ τα αίτια της φωτιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ο «Κωσταντής» διέθετε 187 θέσεις και πραγματοποίησε το τελευταίο του δρομολόγιο στις αρχές Οκτώβρη (έκτοτε είχε μεταφερθεί στο ναυπηγείο). Το 2017 είχε ξεκινήσει τις θαλάσσιες διαδρομές του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το Λευκό Πύργο προς την Περαία και τους Νέους Επιβάτες.

Τη φετινή σεζόν είχε καταγράψει αύξηση σχεδόν 15% στην επιβατική κίνηση, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή, κόβοντας 55 με 60 χιλιάδες εισιτήρια. Το 90% των επιβατών του φέτος ήταν ξένοι τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη και προτίμησαν τη «μίνι κρουαζιέρα» στο Θερμαϊκό Κόλπο.

Η εταιρία «KARAVAKIA Thessaloniki Waterbus» στην οποία ανήκει ο «Κωσταντής» διαθέτει στο στόλο της ένα ακόμη καράβι, την «Καλυψώ», που φέτος όμως δεν βγήκε στην θάλασσα λόγω επισκευών.

Το άλλο σκάφος, που βρισκόταν στο ναυπηγείο για επισκευές, εκτελούσε κρουαζιέρες στην Χαλκιδική και υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές.

 

makthes.gr

Exit mobile version