Θεσσαλονίκη – Σήμερα: Φοιτητικές πορείες κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων – Συγκεντρώσεις και για την μέρα της γυναίκας

Μπαράζ κινητοποιήσεων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας, τις ελλείψεις στο ΕΣΥ αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που είναι σήμερα.

Στις 09:00, μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν έξω από το Θεαγένειο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη αίθουσας ανάνηψης στο νοσοκομείο.

Στις 12:00, φοιτητές συλλογικότητες και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καμάρας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που είναι σήμερα 8 Μαρτίου, έχουν προγραμματιστεί οι εξής κινητοποιήσεις:

Στις 08:00, Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλονίκης και εργατικά σωματεία θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Απασχόλησης στη Δωδεκανήσου.

Στις 12:00, μέλη της Συνέλευσης Γυναικών “8 Μάρτη” και άτομα από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στις 18:00, αντιεξουσιαστές θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και πορεία.

Την ίδια ώρα, σύλλογοι γυναικών θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Στις 19:00, μέλη της Συνέλευσης Γυναικών “8 Μάρτη” και άτομα από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.

 

Exit mobile version