Θεσσαλονίκη: Πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας (video)

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη φοιτητικών συλλόγων, μαθητές, εκπαιδευτικοί και συνταξιούχοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές εκφράζουν τη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που ψηφίζεται σήμερα από την ολομέλεια της Βουλής αλλά και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Οι διαμαρτυρόμενοι κινούνται με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. Συγκεκριμένα θα κινηθούν στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και θα καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Ανάμεσα στα βασικά τους αιτήματα εκτός της απόσυρσης του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει διαγραφές φοιτητών, ελεγχόμενη είσοδο και πανεπιστημιακή αστυνομία είναι και το άνοιγμα των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς και η αύξηση του  κρατικού  προϋπολογισμού για την Παιδεία και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς και καταστολή, όπως υποστηρίζουν.

Στο πλευρό τους βρίσκονται μέλη της ομοσπονδίας γονέων καθώς και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.

 

Exit mobile version