Θεσσαλονίκη: Λευκός Πύργος και Τείχη θα φωτιστούν όπως η Ακρόπολη

Οι σχετικές διαδικασίες και μελέτες αρχίζουν άμεσα, με ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου την επόμενη διετία

Φωτισμό ανάλογο με αυτόν της Ακρόπολης και του Παρθενώνα θα αποκτήσουν τα δυο κορυφαία μνημεία – τοπόσημα της Θεσσαλονίκης, ο Λευκός Πύργος και τα Τείχη της πόλης. Την πρόταση έκανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στο περιθώριο της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης για την ψηφιοποίηση, προστασία και ανάδειξη του ιστορικού αρχείου της Μονής Βλατάδων.

Ειδικότερα, ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από την υπουργό Πολιτισμού να συνδράμει, προκειμένου να υλοποιηθεί το σημαντικό αυτό έργο προβολής και ανάδειξης της περιοχής των Τειχών της Θεσσαλονίκης, αλλά και του Λευκού Πύργου, με την κυρία Μενδώνη να αποδέχεται την πρόταση.

Οι σχετικές διαδικασίες και μελέτες αρχίζουν άμεσα, με ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου την επόμενη διετία.

«Είναι ένα σημαντικό έργο προβολής και ανάδειξης δυο εκ των πιο χαρακτηριστικών μνημείων της Θεσσαλονίκης, που συγκεντρώνουν και τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Το έργο αυτό θα δώσει προστιθέμενη αξία σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, καθώς τα δυο μνημεία είναι σημεία αναφοράς της καθημερινότητας των πολιτών, με αδιαμφισβήτητη ιστορική, πολιτιστική και τουριστική αξία», ανέφερε ο κ. Τζτιζκώστας.

«Η αποδοχή της πρότασης του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα για την υλοποίηση του σπουδαίου αυτού έργου φωτισμού των Τειχών και του Λευκού Πύργου, στα πρότυπα της Ακρόπολης ήταν αυτονόητη. Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύουμε όλα τα μνημεία της χώρας, όμως όταν μιλάμε για μνημεία εντός του αστικού ιστού, εκεί η υποχρέωσή μας είναι ακόμη μεγαλύτερη», σημείωσε από την πλευρά της η κυρία Μενδώνη.

Exit mobile version