Θεσσαλονίκη: Επικυρώθηκαν τα ισόβια στο ανδρόγυνο για τη δολοφονία του 18χρονου Ισαάκ

Επικυρώθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το ανδρόγυνο που κρίθηκε ένοχο για τη δολοφονία του 18χρονου Ισαάκ στη Θεσσαλονίκη το 2015, τραγικό γεγονός που δηλητηρίασε την ατμόσφαιρα μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά με αποτέλεσμα να ξεσπάσει άτυπη βεντέτα.

 

Οι δύο καταδικασθέντες κάθισαν ξανά στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης μετά από αίτημα αναίρεσης που υπέβαλαν στον Άρειο Πάγο. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν έλειψαν οι σφοδρές αντιδράσεις της οικογένειας του 18χρονου, που ζητούσαν να μην αλλάξει η ποινή.

 

Το δικαστήριο τούς έκρινε ενόχους για ανθρωποκτονία από κοινού και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του 18χρονου και επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 13 ετών στον πρώτο κατηγορούμενο και ποινή ισόβιας κάθειρξης και 9 ετών και 11 μηνών στη σύζυγό του, απορρίπτοντας την αναγνώριση ελαφρυντικών. Έτσι, θα επιστρέψουν στη φυλακή για να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους.

 

Σημειώνεται ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό είχαν κριθεί ένοχοι για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.

 

Πρωταγωνιστές της φονικής συμπλοκής το καλοκαίρι του 2015 ήταν δύο οικογένειες μικροπωλητών που δραστηριοποιούνταν στο Λιμάνι και φέρεται να είχαν συχνά διενέξεις και πριν το μοιραίο συμβάν, όπου ο 18χρονος Ισαάκ μαχαιρώθηκε και κατέληξε λίγες μέρες μετά, ενώ μαχαιριές δέχθηκε και ο πατέρας του.

 

Για την υπόθεση είχαν καταστεί κατηγορούμενοι και ο πατέρας του πρώτου κατηγορούμενου, που πέθανε στη φυλακή από κορωνοϊό αλλά και τα δύο παιδιά του ζευγαριού. Ο πρώτος μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν αυτός που μαχαίρωσε τον άτυχο νέο. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί και ο ίδιος σε ισόβια. Τα παιδιά του ζευγαριού είχαν κριθεί ένοχα για επικίνδυνη σωματική βλάβη και τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης με αναστολή.

Στο άκουσμα της επικύρωσης των ισοβίων, οι συγγενείς του Ισαάκ αγκαλιάστηκαν συγκινημένοι.

ΠΗΓΗ: Voria.gr

Exit mobile version