Θεσσαλονίκη: Έφτασε στη Ροτόντα ο Κ. Μητσοτάκης για το βραβείο “Αυτοκράτειρα Θεοφανώ” (video)

Στο μνημείο της Ροτόντας, στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, έφτασε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα.

Ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή απονομής του πρώτου βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», που θα πραγματοποιηθεί στο εμβληματικό μνημείο της «Νύμφης του Θερμαϊκού».

Το πρώτο βραβείο θα απονεμηθεί στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της ΕΕ, ERASMUS.

Στην απονομή θα απευθύνει ομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen. Το βραβείο θα παραλάβει εκ μέρους της ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοίνας.

Σημειώνεται πως η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επρόκειτο να δώσει το «παρών» στην τελετή ωστόσο ακύρωσε την επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Στην απονομή παρευρίσκονται μεταξύ άλλων και ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καραόγλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δημαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η άφιξη του πρωθυπουργού στη Ροτόντα:

Δείτε live την εκδήλωση:

Σημειώνεται ότι από νωρίς το απόγευμα τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή της Ροτόντας είναι δρακόντεια με την Αστυνομία να πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους σε διερχόμενους πολίτες. Η περιοχή γύρω από τη Ροτόντα είναι αποκλεισμένη και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις την περιφρουρούν.

Exit mobile version