Θεσσαλονικη: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση ” ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΌ”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το νόμο Κεραμέως πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της αξιολόγησης και συνολικά κατά  του νόμου Κεραμέως πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους εκπαιδευτικοί σχολείων της Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι σήμερα η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται ακόμη και κατά της δικαστικής απόφασης να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία λέγοντας ότι αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε διάλογο μαζί τους, ρίχνει λάδι στη φωτιά, ποινικοποιοντας τις κινητοποιήσεις. «Απαντούμε δυναμικά στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία της κυβέρνησης», σημειώνουν.

Εκπρόσωποι ΕΛΜΕ κάνουν λόγο για απεργία τιμής και αξιοπρέπειας για τους εκπαιδευτικούς, κατά της απόφασης να κηρυχθεί παράνομη η απεργία και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετέχουν επίσης και μαθητές οι οποίοι ζητούν την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και παράλληλα διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, και προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Τη διαμαρτυρία στηρίζει και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θανάση Κοκονά να ζητά εδώ και τώρα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Πηγή: www.voria.gr

Exit mobile version