Τετάρτη 5/4 η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Δωρεάν προβολή ταινίας με στόχο την ενημέρωση για μια καλύτερη ζωή των ανθρώπων που είναι στο φάσμα του Αυτισμού

Μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα του Αυτισμού επιχειρεί αύριο ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου), διοργανώνει εκδήλωση που περιλαμβάνει την προβολή ταινίας προκειμένου να συνεισφέρει στην ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για τη διαταραχή και τις ιδιαιτερότητές της. 

Η ταινία που θα προβληθεί  αύριο Τετάρτη 5 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ.Φεραίου και Μεγάρων) είναι αφιερωμένη στο θέμα του Αυτισμού, και έχει στόχο  να συμβάλει σε μία πιο ισότιμη κοινωνία στην πράξη. 

Θα προηγηθούν χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου και την εντεταλμένη σύμβουλο σε θέματα ΑμεΑ Σοφία Ασβεστά

Ο Αυτισμός είναι αναπτυξιακή διαταραχή. Έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της τη μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία και την περιορισμένη και επαναλαμβανόμενη στερεότυπη συμπεριφορά. Εμπλέκονται διάφορα σημεία της εγκεφαλικής λειτουργίας με τρόπο που δεν έχει έως σήμερα διασαφηνιστεί επαρκώς. Οι δύο άλλες διαταραχές του φάσματος του αυτισμού (ASD) είναι το σύνδρομο Άσπεργκερ, στο οποίο δεν υπάρχει καθυστέρηση στη γνωστική ανάπτυξη και τη γλώσσα, και η Εκτεταμένη διαταραχή της ανάπτυξης, διάγνωση που προκύπτει όταν δεν εντοπίζονται τα κριτήρια για τις άλλες δύο.

 

Δυο λόγια για την ταινία

 

Η ταινία που θα προβληθεί είναι το συγκινητικό δράμα με τίτλο «Το όνομά μου είναι Καν(Χαν)/My name is Khan» σε σκηνοθεσία Karan Johar. Ένας μουσουλμάνος Ινδός άνδρας, ο Καν, με σύνδρομο Άσπεργκερ (μορφή αυτισμού), μετά από μια ανείπωτη προσωπική τραγωδία, ταξιδεύει σε όλη την Αμερική για να συναντήσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα και να «καθαρίσει» το όνομά του. Στη διαδρομή του παλεύει να κερδίσει πίσω την αληθινή του αγάπη και καταφέρνει να εμπνεύσει όλους όσους συναντά με την αθωότητα και την καλή του θέληση. 

Η είσοδος στην εκδήλωση και η παρακολούθηση της ταινίας είναι ελεύθερη.

Exit mobile version