Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στην εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ στο Λονδίνο – Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη

Σε εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας, παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της παράταξης Τάσος Χατζηβασιλείου, ο οποίος συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην επίσκεψη εργασίας, στη βρετανική πρωτεύουσα. Εκεί, ο Πρωθυπουργός πραγματοποιεί συναντήσεις με επενδυτές, μέλη της ομογένειας, τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης. Επίσης, συμμετέχει στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που συνδιοργανώνει η Morgan Stanley και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε τροχιά ανάπτυξης. «Πολλοί από εσάς φύγατε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και τώρα μπορεί να σκέφτεστε να γυρίσετε πίσω. Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ όταν βλέπω νέα παιδιά, τα οποία έφυγαν στα χρόνια της κρίσης, να γυρίζουν σήμερα στην Ελλάδα. Γιατί το κάνουν;», αναρωτήθηκε. «Διότι έχουν πειστεί ότι η χώρα έχει μπει σε μια μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης κι ότι θα μπορούν να σχεδιάσουν ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτούς και τα παιδιά τους πίσω στην πατρίδα. Αυτή για εμένα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Διότι είναι και η καλύτερη πιστοποίηση ότι τελικά αφήσαμε για τα καλά πίσω μας τα δύσκολα χρόνια της κρίσης», πρόσθεσε.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τις καλές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. «Ανακτήσαμε επιτέλους την επενδυτική βαθμίδα, πουλήσαμε τις μετοχές από τις τράπεζες, στο χρηματιστήριο, σε εξαιρετικές αποτιμήσεις και η οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμούς πολύ γρηγορότερους από αυτούς του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Έχουμε μπει σε έναν ενάρετο κύκλο. Η πρόκληση είναι να τον συνεχίσουμε, να τον διευρύνουμε, να τον εδραιώσουμε και η επίπτωση τελικά από αυτόν τον ενάρετο κύκλο να μπορέσει να διαχυθεί σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Και κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να γνωρίζει ότι τελικά μπορεί να έχει ένα μέρισμα από αυτήν τη νέα δυναμική ανάπτυξη», δήλωσε με έμφαση.

Exit mobile version