Τάσος Χατζηβασιλείου: «Κανείς δεν ξεχνά τη λάσπη της Ειδομένης και τη ντροπή της Μόριας»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε μία ανερμάτιστη πολιτική. Ποιος ξεχνά τη λάσπη της Ειδομένης, τη ντροπή της Μόριας, τα 5500 ασυνόδευτα παιδιά; Ο κ. Τσίπρας μιλά σαν να μην κυβέρνησε ποτέ», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» στον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα.

 

Ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα και τόνισε ότι η Ε.Ε. πρέπει να προχωρήσει πιο γρήγορα για μια συλλογική απάντηση στο μεταναστευτικό. «Το τραγικό ναυάγιο πάγωσε την ψυχή όλων των Ελλήνων. Μέσα από το τραγικό συμβάν αναδεικνύονται δύο θέματα. Πρώτον, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αργήσει να αντιδράσει συλλογικά απέναντι στο μεταναστευτικό. Δεύτερον, αναδεικνύεται ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε συλλογικά το θέμα των λαθροδιακινητών, αυτών των εμπόρων απελπισμένων ψυχών που οδηγούν στο θάνατο εκατοντάδες αθώους ανθρώπους», δήλωσε εμφατικά. 

 

Επίσης, ο υποψήφιους βουλευτής αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το τραγικό γεγονός. «Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει υπερήφανος για τη μεταναστευτική πολιτική που ακολούθησε ο ίδιος. Όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε μία ανερμάτιστη μεταναστευτική πολιτική που δημιούργησε προβλήματα στη χώρα. Σήμερα, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η Ελλάδα έχει πια μία δίκαιη αλλά αυστηρή μεταναστευτική πολιτική που προτάσσει την ανθρώπινη ζωή», τόνισε.

 

Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην αναλώνεται σε διχαστική ρητορική. «Το Διεθνές Δίκαιο επιβάλλει περιορισμούς στη δράση των Ακτοφυλακών. Εκτός των χωρικών υδάτων, το ελληνικό Λιμενικό δεν μπορεί να διενεργεί προληπτικούς ελέγχους χωρίς να λάβει πρώτα αίτημα βοήθειας. Το γεγονός ότι το ναυάγιο έλαβε χώρα εντός του χώρου ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης, επιτρέπει την επέμβαση μόνο μετά από σχετικό αίτημα. Πρέπει όλοι να δείξουμε υπομονή. Να μην επαναληφθεί η λογική της “μικρής Μαρίας” στον Έβρο. Τέτοιες δηλώσεις είναι ανεύθυνες και δεν βοηθούν τη χώρα», δήλωσε. «Δυστυχώς, λόγω πολιτικής απελπισίας, ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε μια διχαστική λογική. Ενώ οι έρευνες διάσωσης είναι ακόμα σε εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στο Λιμενικό μας και δυσφημεί τη χώρα», πρόσθεσε εμφατικά.

Exit mobile version