Τα παιδιά της Στ΄του 5ου δημοτικού σχολείου Συκεών έθεσαν επίκαιρα ερωτήματα στον αντιδήμαρχο Παιδείας

Πόσα μέλη έχει το δημοτικό συμβούλιο και ποια είναι η δουλειά που κάνει; Πόσες ώρες την ημέρα δουλεύει ένας αντιδήμαρχος και με τι ασχολείται; Σε τι φάση βρίσκεται η πορεία για το νέο σχολικό συγκρότημα 1ο – 5ο ; Τι πρέπει ν’ αλλάξει στον τομέα της Παιδείας.

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα είχαν την ευκαιρία να θέσουν μαθήτριες και μαθητές της Στ’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στο δημαρχείο Συκεών, στο πλαίσιο του σχολικού τους μαθήματος. Τα παιδιά συνόδευσαν κατά την επίσκεψή τους η υποδιευθύντρια του σχολείου τους και δασκάλα του α΄τμήματος της Στ΄ τάξης Νικολέττα Πεγκλίδου και η δασκάλα του β΄ τμήματος της Στ΄τάξης Βασιλική Βασιλειάδου.

Στο δημαρχείο Συκεών την πολυπληθή ομάδα υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης. Παιδιά και εκπαιδευτικοί αφού αντάλλαξαν συστάσεις με τον αντιδήμαρχο ο οποίος τους ξενάγησε σε βασικούς χώρους του δημαρχιακού κτηρίου, κατέληξαν στην πρώην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου όπου είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν για πάνω από μία ώρα. Εκεί «έσπασε ο πάγος» και τα παιδιά άρχισαν να θέτουν το ένα μετά το άλλο ερωτήματα στον αντιδήμαρχο ο οποίος με προθυμία απάντησε σε όλα. Μάλιστα παρείχε στα παιδιά πληροφόρηση, μετά από σχετική ερώτησή τους, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις για την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος των 1ου και 5ου δημοτικών σχολίων που θα κατασκευαστεί στις Συκιές (περιοχή Καλλιθέας, Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων). Ο κ. Βουλγαρίδης επισήμανε ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών παρενέβη εκ νέου για το έργο καθώς υπήρξε απόφαση του υπουργείου που «έκοβε» από το πλάνο το γυμναστήριο και τις αίθουσες δεξιοτήτων, με έναν μαθητή να ρωτά: «δηλαδή κύριε εάν εσείς δεν παρεμβαίνατε εμείς δεν θα είχαμε γυμναστήριο;», «εάν δεν πιέζαμε για να μείνει στο κτηριολογικό σχέδιο όχι», απάντησε ο αντιδήμαρχος.

Τα ερωτήματα «έπεφταν» βροχή με τα παιδιά να κρατούν σημειώσεις αλλά να θέτουν και συμπληρωματικά ερωτήματα στον αντιδήμαρχο. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ευχάριστο κλίμα. Οι μαθήτριες και οι μαθητές εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και αποχώρησαν από το δημαρχείο Συκεών με πολλές σελίδες γεμάτες από σημειώσεις κερδίζοντας μία διαφορετική εμπειρία στη σχολική τους ζωή.

Exit mobile version