Τα μνημεία της Θεσσαλονίκης…ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ

Έπειτα από έναν εκκωφαντικό τριγµό στον νυχτερινό ουρανό πάνω από τη Θεσσαλονίκη, µια παράξενη σκοτεινιά αρχίζει να σκεπάζει τις γειτονιές της πόλης σαν έρπουσα οµίχλη, καθώς ακατανόητα, λευκά σχήµατα εµφανίζονται σε δεκάδες σηµεία του αστικού ιστού.

Η Άρτεµη και ο Νάσος θα ξετυλίξουν το κουβάρι του µυστηρίου τη στιγµή που γύρω τους διάφορα µνηµεία και κτήρια αρχίζουν να συµπεριφέρονται αλλόκοτα και ανυποψίαστοι πολίτες οδηγούνται στην τρέλα και τον θάνατο. Ταυτόχρονα, στην άλλη µεριά της πόλης, η Ζωή θα κάνει τα πάντα για να βρει τον χαµένο της πατέρα και να ξεκλειδώσει τα µυστικά της εικοσαετούς εξαφάνισής του. Οι τρεις τους, µαζί µε τους συµµάχους τους, θα παλέψουν µέχρις εσχάτων ενάντια στις παραστοιχειακές οντότητες και το σκοτάδι που απειλεί να καταστρέψει την πόλη τους, θα δοκιµάσουν τα όρια της αγάπης, της φιλίας και της θυσίας και θα έρθουν αντιµέτωποι µε τη βαναυσότητα της ανθρώπινης φύσης, συνειδητοποιώντας ότι ο µέγιστος αντίπαλος είναι ο ίδιος τους ο εαυτός.

Ο αγώνας των σύγχρονων αυτών µαχητών διασταυρώνεται µε τα µονοπάτια των συγγραφέων φαντασίας Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ, Φριτς Λάιµπερ και Κλαρκ Άστον Σµιθ, ψηλαφίζοντας τις παραδόσεις και τις πρακτικές της Νέας Επιστήµης των Πόλεων.

Ο Δηµήτρης Δελαρούδης είναι ο συγγραφέας των βραβευµένων βιβλίων «Ζωντανός Πυρσός» (Εκδ. Υδροπλάνο, 2021) και «Το Μυστικό Άστρο» (Εκδ. Πηγή, 2020), όπως και της συλλογής διηγηµάτων «Ο Ιός της Βαβέλ» (Εκδ. Λυκόφως, 2017). Γράφοντας Λογοτεχνία του Παράξενου εδώ και είκοσι πέντε χρόνια, έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία σε λογοτεχνικούς διαγωνισµούς. Μέχρι σήµερα έχουν δηµοσιευτεί διηγήµατά του σε δώδεκα συλλογικά βιβλία, όπως και σε διάφορα περιοδικά της φανταστικής λογοτεχνίας. Έχει συνεργαστεί µε τις εκδόσεις Αρχέτυπο στο συλλογικό βιβλίο «Φανταστικοί Κόσµοι» και αρθρογραφήσει στο περιοδικό Strange. Γεννήθηκε το 1972 και ζει µε την οικογένειά του στην πιο στοιχειωµένη πόλη του κόσµου: τη Θεσσαλονίκη.

Διακρίσεις

Βραβείο Everly «3ο Καλύτερο Βιβλίο Τρόµου 2021» για το βιβλίο «Ζωντανός Πυρσός»

Βραβείο Everly «2ο Καλύτερο Βιβλίο Τρόµου 2020» για το βιβλίο «Το Μυστικό Άστρο»

1ο Βραβείο στον διαγωνισµό «Το Έπος της Φαντασίας II» (Fantasmagoria, 2018)

3ο Βραβείο στον διαγωνισµό «Το Έπος της Φαντασίας Ι» (Fantasmagoria, 2017)

2ο Βραβείο στον διαγωνισµό «Στα Σύνορα του Τρόµου» Εκδ. Άλλωστε, 2016

1ο Βραβείο ΦantastiWords, Φantasticon, 2015

2ο Βραβείο στον διαγωνισµό «Κλειστοί Χώροι» Ars Nocturna,

2014 1ο Βραβείο στον διαγωνισµό Ε.Φ. Graham W. Still, 2001

Exit mobile version