Συνάντηση Ματθαίου Αμπατζίδη με Σύλλογο εργαζομένων δήμου Καλαμαριάς – Οι αιρετοί έρχονται και παρέρχονται

Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου εργαζομένων του δήμου Καλαμαριάς είχε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Καλαμαριά Πρωταγωνίστρια και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς Ματθαίος Αμπατζίδης. Ο κ. Αμπατζίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, να ενημερωθεί για τα μείζονα προβλήματα που τους απασχολούν αλλά και για το ζήτημα που έχει προκύψει μετά τις σοβαρές καταγγελίες κατά της δημοτικής αρχής για απαράδεκτη, αλγεινή συμπεριφορά σε βάρος τους και κατ΄ επέκταση σε βάρος της ομαλής λειτουργίας του δήμου.

 

«Οι εργαζόμενοι στο δήμο Καλαμαριάς αγωνίζονται καθημερινά κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, με τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και με τη μη χορήγηση των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας, να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους δημότες» επισήμανε ο κ. Αμπατζίδης.

«Όπως μας κατήγγειλαν και περιγράφεται άλλωστε στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν προ ημερών, ερχόμενοι στην εργασία τους βιώνουν μια ζοφερή πραγματικότητα αυταρχισμού, πιέσεων, απειλών και εκφοβισμού. Ο κύριος Δαρδαμανέλης και το επιτελείο του φαίνεται πως ξεχνούν ότι οι αιρετοί έρχονται και παρέρχονται. Αντί να εργαστούν προς την κατεύθυνση της εμπέδωσης εργασιακής ειρήνης ώστε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου, αντί να διεκδικήσουν μαζί με τους εργαζόμενους τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, επέλεξαν να λειτουργήσουν -όπως συνηθίζουν άλλωστε- απόλυτα εξωθεσμικά, με τη γνωστή, ιδιοκτησιακή λογική που τους χαρακτηρίζει..

Η ανακοίνωση – παρέμβαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ όπου γίνεται αναφορά σε περιστατικά με μέλη της διοίκησης του δήμου και συμβούλους να στρέφονται κατά των υπαλλήλων με ύβρεις, προσβλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, καταγράφει τον απόλυτο διασυρμό μιας χρεοκοπημένης ηθικά και πολιτικά διοίκησης. Αυτός που πρέσβευε πως κομίζει το νέο στη διοίκηση του δήμου μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω, φέρεται να λειτουργεί με όρους και σκοτεινές μεθόδους που προσβάλουν βάναυσα την πόλη μας, πληγώνουν την τοπική Αυτοδιοίκηση. Προτεραιότητα μας, να συγκροτήσουμε ένα κοινό μέτωπο ευθύνης με τους εργαζόμενους του δήμου μας, να ζητήσουμε τις προτάσεις τους, ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα της Καλαμαριάς. Στην προσπάθεια αυτή δεν διακρίνουμε εργαζόμενους α΄ και β΄ κατηγορίας, είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα» κατέληξε ο κ. Αμπατζίδης.

 

 

Exit mobile version