Συνάντηση εκπροσώπων της Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ με την ΜΚΟ Ecocity

Μετά  από πρωτοβουλία και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, έγινε συνάντηση εκπροσώπων του κόμματος με αντιπροσωπεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Ecocity. Από πλευράς των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ παρέστησαν η Συμπρόεδρος του κόμματος, Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα, ο Συντονιστής της Παναττικής Γραμματείας, Δημήτρης Πασχάλης, τα Μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου, Θόδωρος Σκαμάγκος, Κωνσταντίνος Ζιάβρας, Κώστας Πετρίδης και ο Παναγιώτης Συριόπουλος, όλοι μέλη της Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής του κόμματος.

Από πλευράς Ecocity παρέστησαν οι Κώστας Βαφειάδης Πρόεδρος, Χριστιάνα Πειρασμάκη Αντιπρόεδρος, Έρη Μπιζάνη Γενική Γραμματέας και Μαργαρίτα Καραβασίλη Μέλος ΔΣ.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα όπου διαπιστώθηκε συναντίληψη έως και ταύτιση απόψεων σε θέματα που τέθηκαν, όπως η κυκλική οικονομία, η βιώσιμη και αστική κινητικότητα, η παραγωγή ενέργειας και η εμπλοκή των πολιτών στις ανάλογες διεργασίες, ο ρόλος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής κλπ.

Υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την αναζήτηση περαιτέρω επαφών και να διερευνηθεί η δυνατότητα κοινών δράσεων και ενεργειών, στα πλαίσια των κοινών αντιλήψεων των δύο φορέων.

Η Συμπρόεδρος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα δήλωσε πως «Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ και οι Ecocity, παρότι φορείς με διαφορετικές καταβολές, μοιραζόμαστε πολλές κοινές ανησυχίες και αντιλήψεις. Υπάρχει πρόσφορο έδαφος για περαιτέρω επαφές και από κοινού εκδηλώσεις και δράσεις, όπου διαφαίνεται σαφέστατα η δυναμική να αποκρυσταλλωθούν δυναμικές απόψεις και θέσεις σε καίρια ζητήματα όπως η κυκλική οικονομία, η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης κλπ., με κύριο στόχο την δυνατότητα εφαρμογής στην πράξη, και πάντα βεβαίως υπέρ των πολιτών».

Exit mobile version