Σύλληψη ατόμου σε περιοχή της Δράμας έπειτα από τον εντοπισμό αντικειμένων ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας

Η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και η επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχετικά με αντικείμενα ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας, οδήγησε στη σύλληψη 62χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά σε «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

 

Ειδικότερα, πρωινές ώρες  πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση σε περιοχή της Δράμας και διενεργήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε αύλειο χώρο οικίας ιδιοκτησίας του συλληφθέντα:

 

 

Τα ανωτέρω αντικείμενα  σύμφωνα με σχετική έκθεση πραγματογνωμοσύνης αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 4858/2021 «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

 

Επιπλέον, στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι αντικείμενα, που σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης:

 

 

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Exit mobile version