Στο φουλ οι πληρότητες για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου – Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι Θεσσαλονικείς

Έως και το 100% φτάνουν οι προκρατήσεις για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου με τους Θεσσαλονικείς να ετοιμάζονται να αποδράσουν σε κοντινούς προορισμούς, ακόμη και σε εκείνους που πλημμύρισαν από κόσμο το προηγούμενο τριήμερο, λόγω και των καρναβαλικών εκδηλώσεων που φιλοξενούσαν. Τόσο οι χειμερινοί προορισμοί, όπως το Πήλιο, όσο και πόλεις όπως η Φλώρινα, η Καστοριά, η Ξάνθη, καταγράφουν υψηλές πληρότητες, γεγονός που θα πρέπει να θέσει σε εγρήγορση όσους θέλουν να εκδράμουν το τριήμερο, το οποίο βρίσκεται, πλέον, σε απόσταση αναπνοής. Μάλιστα σε πλατφόρμες αναζήτησης καταλυμάτων όταν οι πληρότητες σε κάποιους προορισμούς, είναι πολύ υψηλές, προτείνονται εναλλακτικά άλλες ημερομηνίες.

 

 

Φυσικά δεν είναι λίγοι και εκείνοι που έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν εκτός χώρας με το top – 5, βάσει των μεμονωμένων αεροπορικών κρατήσεων, να απαρτίζεται από την Κωνσταντινούπολη, το Παρίσι, το Μιλάνο, τη Ρώμη και τη Βαρκελώνη.

Κινητικότητα και για τη Θεσσαλονίκη

Και μπορεί οι Θεσσαλονικείς να ετοιμάζονται να αποδράσουν, όμως η πόλη, κάθε άλλο παρά άδεια θα μείνει και αυτό γιατί αναμένεται να την επισκεφτούν τόσο τουρίστες από τα Βαλκάνια, όσο και από άλλες χώρες, αλλά και από τις γειτονικές πόλεις. Βάσει των προκρατήσεων, όπως προκύπτει, από δημοφιλείς πλατφόρμες εύρεσης δωματίων οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης είναι στο 80%. Η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια άλλωστε …πουλάει ως city break προορισμός.

 

Διψούν για αποδράσεις

Οι άνθρωποι του τουρισμού, που βλέπουν τους Θεσσαλονικείς, να διψούν… για ολιγοήμερες εκδρομές – καθώς με κάθε ευκαιρία επιλέγουν είτε ελληνικούς, είτε προορισμούς του εξωτερικού – δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους. Μάλιστα όπως λένε εκπρόσωποι τουριστικών πρακτορείων, η κινητικότητα δεν περιορίζεται μόνο στα τριήμερα των αργιών, ή τις γιορτές, αλλά καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι δημοφιλείς περιοχές 

Στην Ξάνθη η πληρότητα αγγίζει το 100% στα ξενοδοχεία. Τα λιγοστά Airbnb είναι εκτός της πόλης και οι τιμές τους ξεκινούν από 70 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

 

Στην Καστοριά η πληρότητα αγγίζει το 97% των καταλυμάτων. Σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, που είναι πλέον το μοναδικό διαθέσιμο, η τιμή ανά βραδιά είναι στα 135 ευρώ, ενώ σε Airbnb ξεκινά από 100 ευρώ.

 

Στη Φλώρινα η πληρότητα είναι στο 92%. Η τιμή ανά διανυκτέρευση σε πεντάστερο ξενοδοχείο είναι 266 ευρώ ανά βραδιά, ενώ σε τετραστερο είναι 130 ευρώ. Σε κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης η τιμή ξεκινά από 100 ευρώ με την πλειονότητα, ωστόσο , των Airbnb, να βρίσκονται σε περιοχές εκτός της πόλης, όπως για παράδειγμα στο Πισοδέρι. Σημειώνεται πως κανένα κατάλυμα στις Πρέσπες δεν είναι κενό.

 

Στην Πιερία η πληρότητα διαμορφώνεται στο 79%. Οι τιμές σε ένα τριάστερο ξενοδοχείο είναι από 80 έως 120 ευρώ ανά βραδιά, ενώ σε Airbnb ξεκινά από 70 ευρώ.

 

Στο Πήλιο η μέση πληρότητα των καταλυμάτων είναι στο 77%. Ωστόσο σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Πορταριά και η Μακρινίτσα η πληρότητα είναι στο 85% με την τιμή ανά διανυκτέρευση να ξεκινά από 100 ευρώ.

 

Στα Ιωάννινα οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο αγγίζουν το 85%, ενώ τα διαθέσιμα προς μίσθωση καταλύματα μειώνονται με μαθηματική ακρίβεια. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 150 ευρώ τη βραδιά.

ΠΗΓΗ: Voria.gr

Exit mobile version