Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι συλληφθέντες για τα επεισόδια του Σαββάτου

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν πριν από λίγο οι 20 από τους 27 συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο στο κέντρο της πόλης, μετά την πορεία που πραγματοποίησαν συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εκκενώσεις χώρων εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου που τελούσαν υπό κατάληψη.

Συνολικά 19 άτομα οδηγούνται με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί μία 26χρονη, η οποία συνελήφθη για ρίψη βόμβας μολότοφ. συγκεκριμένη κατηγορούμενη διώκεται για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη και εμπρησμό με κίνδυνο για άνθρωπο, όπως επίσης για μία σειρά από πλημμελήματα και μεταξύ αυτών για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράβαση του νόμου περί όπλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί δημοσίων συναθροίσεων.

Από τους συνολικά 27 συλληφθέντες, τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι, δύο παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε Δικαστήριο Ανηλίκων και μία νεαρή αφέθηκε ελεύθερη διότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης αντιεξουσιαστών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους 27 συλληφθέντες πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στα δικαστήρια της πόλης. Οι ίδιοι, βρέθηκαν λίγο πριν τις 12 στην κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου και ανήρτησαν πανό προκρίνουν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες για τα επεισόδια του Σαββάτου, αμέσως μετά τη λήξη της πορείας αντιεξουσιαστών για τις επιχείρησης εκκένωσης καταλήψεων από την ΕΛ.ΑΣ. εντός του ΑΠΘ.

Στο πανό αναγράφεται: “Καμία δίωξη στα συλληφθέντα άτομα της πορείας υπεράσπισης των καταλήψεων και του στεκιού στο Βιολογικό.

Exit mobile version