Στις 14 Ιανουαρίου η δίκη του “αντιεμβολιαστή” δικηγόρου Νικ. Αντωνιάδη

Για τις τις 14/1/2022 στο Β’ Τριμελές Εφετειο Πλημμελημάτων προσδιορίστηκε η δίκη του “αντιεμβολιαστή” δικηγόρου Νικ. Αντωνιάδη σχετικά με τα αδικήματα που σχετίζονται με διασπορά ψευδών ειδήσεων για την πανδημία. Η δίκη θα γίνει στο Εφετειο Πλημμελημάτων, λόγω ειδικής δωσιδικίας που έχουν οι δικηγόροι.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να προχωρήσει στην άσκηση δίωξης σε βάρος του για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον covid 19 , μετά την ψήφιση της νέας μορφής της διάταξης του άρθρου 191 ΠΚ, με την επιβαρυντική περίσταση της κατ΄ εξακολούθηση διάπραξης του αδικήματος. Το αδίκημα διώκεται ως πλημμέλημα και μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή από 6 μήνες έως 5 χρόνια εφόσον η υπόθεση παραπεμφθεί σε ακροατήριο και κριθεί ένοχος. Ο δικηγόρος φερεται ως αρνητης του κορονιου και σύμφωνα με τις καταγγελίες, τάσσεται και κατά της διασωλήνωσης των ασθενών, υποστηρίζοντας πως γίνονται χωρίς λόγο.

Πειθαρχικό

Ήδη ο δικηγόρος παραπέμπεται και στο πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας. Η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο γίνεται αυτοδικαίως μετά την αποστολή από την Εισαγγελία της γνωστοποίησης δίωξης σε βάρος του δικηγόρου.

Εφόσον κριθεί ένοχος τότε μπορεί να του επιβληθεί από επίπληξη έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για ένα χρονικό διάστημα.

Πηγή: thestival.gr

Exit mobile version