Στη Σκιάθο αποστολή του Δ. Θεσσαλονίκης – Ζέρβας: “Αγωνιστήκαμε πολύ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση”

Στο λιμάνι στις Σκιάθου, έφτασε λίγο μετά τις 11:00 το επιβατηγό οχηματαγωγό ταχύπλοο “SUPPERRUNNER JET“, το οποίο ξεκίνησε από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σε αυτό επέβαινε και ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο όμορφο νησί των Σποράδων. Μαζί του είναι και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη. Στο λιμάνι της Σκιάθου τους υποδέχτηκαν ο δήμαρχος του νησιού, Θοδωρής Τζούμας και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Διαμαντής Μαθηνός.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την άφιξη του, ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στις παιδικές του αναμνήσεις όπου πήγαινε μαζί με την οικογένεια του στη Σκιάθο “οπότε η χαρά μου σήμερα είναι μεγάλη καθώς ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης εγκαινιάζω τη γραμμή για τις Σποράδες, κάτι για το οποίο αγωνίστηκαμε μαζί με τον φίλο δήμαρχο Σκιάθου“.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν έκρυψε την επιθυμία του, μέσα στο τρέχον έτος, να υπάρξει σταθερή σύνδεση της συμπρωτεύουσας με άλλα σημαντικά νησιά του Αιγαίου.

Αυτή θα είναι η πρώτη απ’ τις συνεργασίες που θα σας ανακοινώνουμε. Με τη Σκιάθο συνεργαζόμαστε γιατί αγαπάει ο Θοδωρής τη Θεσσαλονίκη και εμείς τη Σκιάθο“, είπε ο κ. Ζέρβας.

Δήμαρχος Σκιάθου: Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους Θεσσαλονικείς με ασφάλεια χαμόγελο και ειδικές τιμές.

Έτοιμη να δεχθεί τους ταξιδιώτες από τη Θεσσαλονίκη είναι η Σκιάθος, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Θεόδωρο Τζούμα.

Για εμάς είναι μεγάλης σημασίας το δρομολόγιο αυτό, ειδικά φέτος που φαίνεται πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τους τουρίστες από το εξωτερικό. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε όλους τους Θεσσαλονικείς με ασφάλεια, χαμόγελο και ειδικές τιμές“, τόνισε χαρακτηριστικά.

Μ. Καραγιάννη: Σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου όλο τον χρόνο

Η μόνιμη σύνδεση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με άλλα νησιά του Αιγαίου Πελάγους θα τονώσει την οικονομία των περιοχών επισήμανε από το νησί του Παπαδιαμάντη η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη.

Σε ερώτηση για περαιτέρω ακτοπλοϊκές συνδέσεις της πόλης, η κ. Καραγιάννη δήλωσε πως το υπουργείο Ναυτιλίας έχει προχωρήσει τη διαδικασία έτσι ώστε να υπάρξει μόνιμη σύνδεση με τα νησιά του Αιγαίου 12 μήνες τον χρόνο με σύγχρονα πλοία και λιγότερες εκπομπές άνθρακα.

Ρωμη – Θεσσαλονίκη – Σκιάθος αεροπορικώς το 2022

Την πιθανότητα έτσι ώστε να υπάρξει αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης απευθείας με τη Σκιάθο το 2022 αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Διαμαντής Μαθηνός.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, η αεροπορική εταιρεία Volotea σχεδιάζει για το 2022 να συνδέσει απευθείας τη Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο, με το δρομολόγιο να ξεκινά από την ιταλική πρωτεύουσα.

Exit mobile version