Στέφανος Τσιτσιπάς: Στον ημιτελικό του Monte Carlo Masters

Εγκατέλειψε ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα μετά το πρώτο νικηφόρο σετ του Έλληνα τενίστα και ο τελευταίος προκρίθηκε στην τετράδα του τουρνουά

Στην τετράδα του Monte Carlo Masters πέρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και μάλιστα, χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα αφού ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα άφησε το court μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σετ. O 21χρονος Ισπανός που βρίσκεται στο νούμερο 58 της παγκόσμιας κατάταξης αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στον μηρό και αποφάσισε να εγκαταλείψει την προσπάθεια του ενώ το πρώτο σετ είχε ολοκληρωθεί με 7-5 υπέρ του Έλληνα τενίστα.

Έτσι, ο Τσιτσιπάς περιμένει τώρα στα ημιτελικά τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Βέλγο Νταβίντ Γκοφέν και τον Βρετανό Νταν Έβανς, φιλοδοξώντας να περάσει σε τελικό Masters για τρίτη φορά στην καριέρα του. Στους δυο προηγούμενους μετράει ισάριθμες ήττες, από τον Ράφα Ναδάλ στο Τορόντο το 2018 και από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μαδρίτη το 2019.

Όσον αφορά την αναμέτρηση με τον Νταβίντοβιτς, ο Ισπανός κάθισε με πρόβλημα στην καρέκλα του στο 3-3, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να κάνει το μπρέικ κόντρα στον Έλληνα τενίστα. Ο Τσιτσιπάς ωστόσο έκανε την αντεπίθεση και τελικά πήρε το πρώτο και τελευταίο σετ.

Ο επερχόμενος ημιτελικός θα είναι ο έκτος Masters για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που έχει θετικό ρεκόρ απέναντι και στους δύο υποψήφιους αντιπάλους του και συγκεκριμένα, μετράει ένα 2-0 απέναντι στον Έβανς και ένα 4-2 απέναντι στον Γκοφέν.

Exit mobile version