Στα βήματα του Χριστού ο π. Ευθύμιος Στάμου

Ο 37χρονος Κρηνιώτης, χειροτονήθηκε διάκονος το πρωί του Σαββάτου

Χαρμόσυνα ήχησαν το πρωί του Σαββάτου οι καμπάνες του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Θεσσαλονίκης, αναγγέλλοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της χειροτονίας, του εις διακόνου, μοναχού, Ευθυμίου Στάμου με καταγωγή από την κρήνη του Δήμου Φαρκαδόνας.

Σύμφωνα με την «KriniLive.gr» το απόγευμα της Παρασκευής στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, είχε προηγηθεί σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς κατάνυξης η Μοναχική Κουρά, του πατρός Ευθυμίου.

Η χειροτονία του πατρός Ευθυμίου τελέστηκε με εντολή του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Ανθίμου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μετρών και Αθύρων κ.κ. Δημήτριο, από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου διακονούσε τα τελευταία χρόνια.

Σχετικά με τον Πατέρα Ευθύμιο αποτελεί γέννημα θρέμμα της Κρήνης του Δήμου Φαρκαδόνας. Είναι απόφοιτος του Ενιαίου Εκκλησιαστικού Λυκείου Βόλου, Πτυχιούχος Θεολογίας και Βυζαντινής Μουσικής και εδώ και χρόνια υπηρετούσε στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ως Υπεύθυνος Διευθυντής του Φοιτητικού Ξενώνα της Ιεράς Μητροπόλεως και παράλληλα Διακονεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Η αγάπη του για την Εκκλησία και τον Χριστό, φάνηκε από μικρής ηλικίας. Τον συναντούσαμε από μικρό παιδί στο Ιερό και στο ψαλτήρι των Αγίων Θεοδώρων Κρήνης, πάντα πρόθυμος να βοηθήσει για το Ναό, αλλά κυρίως τους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Ο πόθος του για τον Χριστό, μεγάλος, όπως και η αγάπη του για την Εκκλησία που πλέον θα την υπηρετήσει ως απλός δούλος Κυρίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό την ερχόμενη Κυριακή 10 Απριλίου, από τον ίδιο Ναό αναμένεται να λάβει το δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης και να χειροτονηθεί Πρεσβύτερος.

Η χειροτονία του θα τελεστεί από το Παναγιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμο που θα συνλειτουργήσει με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μετρών και Αθύρων κ.κ. Δημήτριο.

‘Aξιος

Exit mobile version