Στα ρεκόρ Γκίνες γκολκίπερ της Νιούπορτ για γκολ από το ένα τέρμα στο άλλο!

Ο γκολκίπερ της Νιούπορτ σκόραρε από απόσταση 96,01 μέτρων και θα έχει να το διηγείται στα εγγόνια του

Eνα εκπληκτικό βολέ από το ένα τέρμα στο άλλο από τον γκολκίπερ της αγγλικής ΝιούπορτΤομ Κινγκ, που κατέληξε στα δίχτυα της Τσέλτεναμ για το πρωτάθλημα της League 2 , καταγράφτηκε στα ρεκόρ Γκίνες ως το πιο μακρινό γκολ που σημειώθηκε ποτέ στο ποδόσφαιρο! Η ομάδα που καταγράφει τα ρεκόρ Γκίνες, σημείωσε την απόσταση από το σημείο που βρισκόταν ο Κινγκ στα 96,01 μέτρα! Επίδοση που έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο κατείχε από το 2013 ένας άλλος τερματοφύλακας. Τότε ο Ασμίρ Μπέγκοβιτς της Στόουκ απομακρύνοντας την μπάλα μέσα από την περιοχή του, την έστειλε στα δίχτυα της Σαουθάμπτον.

Για να επιτευχθεί πάντως αυτό το απίθανο γκολ, βοήθησε αφενός ο αέρας που… έσπρωξε ακόμη πιο μακριά την μπάλα αλλά και η κακή τοποθέτηση του αντίπαλου γκολκίπερ, ο οποίος δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μετά την αναπήδηση που έκανε στον αγωνιστικό χώρο. «Είμαι τρομερά χαρούμενος γιατί δεν ήταν κάτι το οποίο επεδίωξα. Είμαι σίγουρος πως θα το συζητούν αυτό το γκολ για χρόνια και είμαι περήφανος γι’ αυτό, όπως είναι περήφανη και η οικογένειά μου», τόνισε ο Κινγκ στην επίσημη ιστοσελίδα της Νιούπορτ και πρόσθεσε φανερά ενθουσιασμένος: «Πρέπει να στείλω ένα μήνυμα στον Μπέγκοβιτς για να μου πει τη γνώμη του. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έμπαινε το όνομά μου δίπλα σε ένα τέτοιο ρεκόρ. Είμαι κατενθουσιασμένος κι ελπίζω να μην το σπάσει κανείς αυτό το ρεκόρ για χρόνια για να μπορώ να το δείχνω στα εγγόνια μου».

Παρά τη χαρά του πάντως σεβάστηκε την κακή στιγμή του αντίπαλου τερματοφύλακα και προς τιμήν του δεν πανηγύρισε το γκολ. «Δεν ήξερα τι να κάνω, αλλά δεν ήθελα και να το πανηγυρίσω. Μετά το ματς ζήτησα συγνώμη από τον αντίπαλο γκολκίπερ. Δεν είναι ωραίο να είσαι στην άλλη πλευρά και να έχεις δεχθεί ένα τέτοιο γκολ» δήλωσε ο Κινγκ.

 

Exit mobile version