Στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και στο νέο ΚΗΦΗ Νεάπολης-Συκεών ο Παύλος Χρηστίδης

«Το έργο της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών και του Σ. Δανιηλίδη ανοίγει δρόμους στην κοινωνική πολιτική», υπογράμμισε ολοκληρώνοντάς την επίσκεψή του ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και το νέο ΚΗΦΗ Νεάπολης-Συκεών επισκέφθηκε σήμερα ο Παύλος Χρηστίδης ως επικεφαλής κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη, η οποία επικεντρώθηκε στην υγεία και την κοινωνική πρόνοια. 

Η περιοδεία του πρώην εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και υποψήφιου βουλευτή του κινήματος ξεκίνησε από τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ένα γνώριμο για τον ίδιο χώρο αφού είχε ξαναβρεθεί σε αυτόν συνοδεύοντας την Φώφη Γεννηματά σε μία από τις τελευταίες επισκέψεις της. Εκεί ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο της ΚΕΥΝΣ Δημήτρη Απατσίδη και την προϊσταμένη Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης της ΚΕΥΝΣ Κατερίνα Ζαγρή και έμαθε λεπτομέρειες για τις δραστηριότητες των ωφελούμενων. Ο κ. Χρηστίδης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα εργαστήρια ανακύκλωσης χαρτιού και καλλιτεχνικών κατασκευών αλλά και από το πλυντήριο-σιδερωτήριο στο οποίο απασχολούνται ΑμεΑ, ορισμένα από τα οποία διαμένουν στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του δήμου.

O Σίμος Δανιηλίδης αναφέρθηκε συνολικά στο έργο που έχει να επιδείξει ο δήμος στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, επανέλαβε τη θέση του για την εκχώρηση περισσότερων αρμοδιοτήτων και των ανάλογων κονδυλίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και επανέλαβε τη ρήση του σοσιαλιστή ηγέτη Όλαφ Πάλμε ότι το επίπεδο της προόδου, της δημοκρατίας και πολιτισμού μίας χώρας φαίνεται από τον τρόπο συμπεριφοράς της στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη όπως τα ΑμεΑ και οι ηλικιωμένοι. Στη συνέχεια ο Π. Χρηστίδης επισκέφθηκε το νέο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Συκεών που εγκαινιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αφού ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους της δομής συνομίλησε με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται. Γιαγιάδες και παππούδες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την καθημερινή διαβίωσή τους στη δομή, ενώ ο δήμαρχος από την πλευρά του μίλησε για την ανάγκη αποϊδρυματοποίησης και αποασυλοποίησης και των ανθρώπων της Τρίτης ηλικίας όπως και των ΑμεΑ κάτι το οποίο, όπως εξήγησε, δεν επιβαρύνει δημοσιονομικά τον κρατικό προϋπολογισμό και κυρίως διασφαλίζει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους ωφελούμενους. 

Exit mobile version