Στα χορευτικά πατήματα της παράδοσης και της λαογραφίας το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Οι θαυμάσιες εθιμικές παραδόσεις του Πόντου, της Θράκης και της Καππαδοκίας ζωντάνεψαν στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου με την ενθουσιώδη χορευτική συμμετοχή των παιδικών και ενήλικων τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς και του παραρτήματός του στο Πολύκαστρο.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς σκόρπισε την ξεχωριστή του πολιτισμική ακτινοβολία διατρέχοντας σε ‘’Ιστορικά ακούσματα με του χορού πατήματα’’ και με κυκλωτικούς χορούς που αντιφέγγιζαν τις παραδόσεις του Πόντου, της Θράκης, της Καππαδοκίας, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και των ελληνικών νησιών γιόρτασε τα τριάντα χρόνια της συνεπούς παρουσίας του στην πολιτιστική ζωή του τόπου.

Τη μουσικοχορευτική παράσταση, που ήταν ενταγμένη στα φετινά ‘’Ελευθέρια’’ και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, χαιρέτησε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης,ο οποίος συνεχάρη την Πρόεδρο του ΛΕΚ Δάφνη Νιάκα και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για την θερμή αφοσίωσή τους στην ανάδειξη και διατήρηση του πολιτιστικού μας πλούτου.

Την παρουσίαση του χορευτικού προγράμματος διαδέχθηκε η βράβευση μαθητών που έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό κολάζ παραδοσιακών φορεσιών.

Exit mobile version