Σοκ στην Περαία. Έδιωξαν από τράπεζα ρομά επειδή ήταν αγράμματος!

Σκληρή συμπεριφορά για έναν συνάθρωπο μας

Απίστευτο και συνάμα θλιβερό. Έδιωξαν 26χρονο από τράπεζα επειδή ήταν αγράμματος. Το περιστατικό σύμφωνα με καταγγελία στη σελίδα «Θερμαϊκού Δρώμενα» σημειώθηκε στο υποκατάστημα της Eurobank στην Περαία του Δήμου Θερμαϊκού. Ο νεαρός ρομά ζήτησε τη βοήθεια των υπαλλήλων για να στείλει χρήματα σε άλλον αποδέκτη  από το εσωτερικό μηχάνημα συναλλαγών. Ο άνθρωπος δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και απεγνωσμένα ζήτησε κάποιον να του συμπαρασταθεί.  Οι υπάλληλοι όμως του γύρισαν την πλάτη και αρνήθηκαν επιδεικτικά να τον βοηθήσουν. Τότε βρέθηκε σε απόγνωση  γιατί δεν μπορούσε να  εξυπηρετηθεί. Το όλο σκηνικό έγινε αντιληπτό από την Λένα Καραγιανίδου και έναν ακόμη πελάτη της τράπεζας που έσπευσαν αμέσως να τον βοηθήσουν από κοινού, παρουσία άλλων πελατών.

Λίγη ώρα αργότερα η Λένα Καραγιαννίδου έγραψε στην ανάρτηση της. «Ήθελα να εκφράσω την βαθύτατη θλίψη μου για τράπεζα της Περαίας η οποία δεν εξυπηρέτησε έναν άνθρωπο που ήταν αγράμματος ,όπως μου είπε ο ίδιος, και δεν ήξερε να χρησιμοποιήσει το μηχάνημα….!!ευτυχώς βρέθηκα εγώ κ ένας πελάτης ακόμα που του είπαμε μόλις τελειώσουμε θα τον βοηθήσουμε…ΑΙΣΧΟΣ σε μια πολιτισμένη κατά τα άλλα χώρα να μην δίνουν σημασία σε έναν άνθρωπο μόνο και μόνο γιατί ανήκει σε κάποια μειονότητα!!! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και καλή χρόνια σε όλους!!»

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής στο «Θερμαϊκού Δρώμενα»  και άλλες παρόμοιες συμπεριφορές υπαλλήλων την ίδιας τράπεζας έγιναν αντιληπτές. Το περιστατικό θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τον διευθυντή του συγκεκριμένου υποκαταστήματος στην Περαία όσο και τη γενική διοίκηση της Εurobank στην Αθήνα. Οι συμπεριφορές αυτές δεν συνάδουν με το κοινωνικό πρόσωπο που θέλουν οι τράπεζες να προβάλλουν. Αντιθέτως δείχνουν ένα στυγνό προφίλ.

Exit mobile version