Σοφία Μπεκατώρου: Στο αρχείο η υπόθεση του βιασμού λόγω παραγραφής

Στο αρχείο εβαλε η Εισαγγελια Πρωτοδικων της Αθηνας τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση της οταν ηταν νεαρη αθλητρια, από μεγαλοπαράγοντα της Ιστιοπλοϊας πριν από 23 χρόνια

Κλείνει με την αρχειοθέτηση της δικογραφίας η υπόθεση των καταγγελιών της Ολυμπιονίκου Σοφίας Μπεκατώρου σε βάρος παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος που διενέργησε την έρευνα έκλεισε  τη δικογραφία που αφορα τις προσωπικές καταγγελίες της ολυμπιονίκη καθώς τα αδικήματα έχουν πλέον παραγραφεί. Όμως η αθλήτρια έκανε την αρχή και κατονόμασε και αλλες 3 αθλήτριες ανοίγοντας τον ασκο του Αιόλου για τσουνάμι αποκαλύψεων.

Οι 2 εξ αυτών δεν εμφανίστηκαν αλλά μια κοπελλα κατέθεσε ενόρκως  για την αποπλάνηση και το βιασμό της από τον προπονητή της όταν ήταν 11 ετών. Το αδίκημα αυτό δεν παραγραφηκε και μετά την ποινική δίωξη στον προπονητή, ακολούθησε η απολογία και η προφυλάκιση του.

Μάλιστα, στην κατάθεση του ο πατέρας της αθλήτριας φέρεται να κατήγγειλε την ύπαρξη μεγάλου αριθμού όπλων, μεταξύ αυτών και ενός καλάσνικοφ, σε εξοχική κατοικία της οικογένειας του προπονητή σε κωμόπολη της Βοιωτίας.

Ετσι, ο εισαγγελέας έστειλε αντίγραφο της δικογραφίας στον εισαγγελέα της Θήβας προκειμένου να διερευνηθεί και αυτή η πτυχή της υπόθεσης.

Exit mobile version