Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Την Ολομέλεια της Βουλής ενημερώνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις κινήσεις της χώρας.

Κανένα δίλημμα δεν υπάρχει, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό όσον αφορά στη στάση της χώρας απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το Ουκρανικό, επιτέθηκε στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκαθάρισε τη στάση της χώρας απέναντι στην εισβολή, υπεραμύνθηκε τις αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και, τέλος, επιτέθηκε στους «ισαποστάκηδες».

Όπως είπε η απόφαση του Ρώσου Προέδρου αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του καταστατικού χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και των  οικουμενικά αποδεκτών κανόνων περί επίλυσης διακρατικών διαφορών με ειρηνικές μεθόδους.

Τα βασικά σημεία των διαφωνιών του στη στρατηγική που έχει χαράξει η ελληνική κυβέρνηση περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ παράλληλα καταδίκασε τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει πως άποψή του είναι ότι πρέπει η Ελλάδα να επιμένει στον παραδοσιακό της ρόλο ως γέφυρα ειρήνης και συνεννόησης των λαών. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε, επίσης, εάν πρέπει να αλλάξει το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής μας ή πρέπει να γίνουμε το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης στην Ανατολή, να γίνει μέρος της λύσης η μέρος της κρίσης μέρος του πολέμου η μέρος της λύσης.

Exit mobile version