Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία

Οι συστάσεις προς τους πολίτες

Σε επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν αύριο και να ευνοήσουν την εκδήλωση και την επέκταση των πυρκαγιών, αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται αύριο σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας και σε νησιά του Αιγαίου.

«Είμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί». Αυτό τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικήςκατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο, Κυριακή.

Όπως σημείωσε, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά αύριο, οι περιπολίες θα είναι αυξημένες. «Πρώτη πολύ δύσκολη ημέρα της αντιπυρικής περιόδου η Κυριακή», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής στην έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα του Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Κυριακή, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 σε:

Exit mobile version