Σάββας Χαλιαμπάλιας: Τα αναμενόμενα έργα Ζέρβα ωρίμασαν επί Μπουτάρη

Προσπάθεια οικειοποίησης έργων που δρομολογήθηκαν από τη διοίκηση Μπουτάρη καταλογίζει στη σημερινή δημοτική αρχή ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών, μεταξύ άλλων, κλήθηκε να σχολιάσει το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2023, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ.

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «Άτλας» και στο δημοσιογράφο Σταύρο Οραήλογλου, ο κ. Χαλιαμπάλιας αναφέρθηκε στη σχετική παρουσίαση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και στις επισημάνσεις της αντιπολίτευσης για την περσινή απορρόφηση του 25% των κονδυλίων.

«Γι’ αυτό το 25% ευτυχώς που έγιναν ασφαλτοστρώσεις. Πρόκειται για τα κλασικά έργα βιτρίνας, που είναι εύκολα, δεν χρειάζονται υποδομές, δεν χρειάζονται μελέτες αλλά μόνο μια συντήρηση. Κάνεις τον κάτοικο της Θεσσαλονίκης να πιστεύει ότι του φτιάχνεις τους δρόμους. Στα 50 εκατ. ευρώ δεν υπάρχει η κατασκευή έστω ενός δημοτικού πάρκινγκ ενώ το μεγάλο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης είναι το κυκλοφοριακό. Ο δήμαρχος το μόνο που κάνει είναι να ασφαλτοστρώνει κάποια υπάρχοντα πάρκινγκ και λέει ότι φτιάχνει θέσεις στάθμευσης» σημείωσε ο κ. Χαλιαμπάλιας.

Ερωτηθείς για την επίσημη ενημέρωση που ζήτησε αναφορικά με τα δημοτικά οικόπεδα, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε: «Με την αίτηση  μου για τα δημοτικά οικόπεδα θέλω να δω που υπάρχουν ελεύθεροι δημοτικοί χώροι για να κατασκευαστούν πάρκινγκ – υπόγεια και υπέργεια. Να ξέρουμε που βρισκόμαστε. Γιατί πολλές φορές βλέπουμε κάποιους χώρους και πιστεύουμε ότι είναι είτε ιδιωτικοί είτε κάποιας τράπεζας. Επειδή έχω μάθει να λειτουργώ με πρόγραμμα θέλω να ξέρω ποια είναι τα δεδομένα για να κάνω τις κινήσεις και τις προτάσεις μου. Για να ετοιμάσω το πρόγραμμα μου για την επόμενη μέρα».

Τέλος, ο κ. Χαλιαμπάλιας τόνισε πως τα έργα (στάβλοι Παπάφη, πάρκο ΑΜΕΑ κ.α.) που ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε στο τεχνικό πρόγραμμα του 2023  έχουν ωριμάσει επί διοίκησης Μπουτάρη. «Ακόμη δεν μπόρεσε να τα ξεκινήσει και τα παρουσιάζει ως δικά του.  Εδώ και 3,5 χρόνια ένα ώριμο έργο δεν μπόρεσε να το ξεκινήσει. Ευαγγελίζεται ότι θα το κάνει. Μακάρι να το κάνει. Το θέμα είναι τι έχει οραματιστεί, τι έχει οργανώσει και τι έχει κάνει ο ίδιος. Μέχρι σήμερα βλέπουμε μόνο μελέτες επί μελετών που δεν τελειώνουν» επισήμανε.

Exit mobile version