Σάββας Χαλιαμπάλιας: Πώς θα προσελκύσει τουρίστες και επενδυτές η Θεσσαλονίκη

Σάββας Χαλιαμπάλιας: Πώς θα προσελκύσει τουρίστες και επενδυτές η Θεσσαλονίκη

Εξάλειψη της γραφειοκρατίας από τις υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης και υλοποίηση στοχευμένων έργων για τη διευκόλυνση δημοτών, επισκεπτών και για την προσέλκυση επενδυτών, ζητάει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών επισήμανε τις παραλείψεις και τις υποχρεώσεις της δημοτικής αρχής, για την πρόοδο της πόλης, σε θέματα τουρισμού και επενδύσεων.

Η πρόσφατη διάκριση της Θεσσαλονίκης, η οποία αναγορεύτηκε από το  CNN ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για το 2023, παρουσιάστηκε  ως αποτέλεσμα της οργανωμένης δουλειάς από το διοίκηση του δήμου. Σχολιάζοντας τα παραπάνω, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Status FM, ο κ. Χαλιαμπάλιας ανέφερε τα εξής:

«Από την επιχειρηματική μου δραστηριότητα γνωρίζω ότι η οργανωμένη δουλειά φέρνει αποτελέσματα. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, ο δήμαρχος θα μπορούσε να πει τι έκανε για την πόλη. Για παράδειγμα: Ότι υλοποίησε την πλατεία μνήμης για τους  Εβραίους της Θεσσαλονίκης και έτσι προσέλκυσε μεγάλο όγκο τουριστών από το Ισραήλ. Ότι δημιούργησε  ένα οργανωμένο πάρκινγκ αυτοκινούμενων και έφερε ένα νέο είδος τουρισμού. Ότι καθάρισε την πόλη και ότι οργάνωσε όλες τις υπηρεσίες του δήμου και την πολεοδομία για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων και των ξένων επενδυτών. Ότι συνέβαλε στην βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Έγινε τίποτα από αυτά για να έχουμε κάποια αποτελέσματα; Σίγουρα, ακούγοντας τέτοιες ειδήσεις, χαιρόμαστε. Αλλά το θέμα είναι ότι ίσως η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που παρουσιάζεται» σημείωσε ο γνωστός επιχειρηματίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε πρόσφατο άρθρο της «Καθημερινής», σχετικά με τη γραφειοκρατία των δημοτικών υπηρεσιών και όχι μόνο. «Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι η ηγεσία της  πόλης δεν έχει αντιληφθεί ότι στην προκυμαία της δένει μεγάλο αναπτυξιακό καράβι και αντί να το διευκολύνει συμπεριφέρεται με τρόπο που δίνει την εντύπωση ότι δεν το θέλει. Και αναφέρει τα παραδείγματα  κάποιων επενδυτών που δεν μπορούν να βρουν άκρη γενικά με τη γραφειοκρατία του δήμου Θεσσαλονίκης (όπου υπάγεται η πολεοδομία). Και κλείνοντας λέει ότι και άλλοι επενδυτές όπως και αυτοί έχουν αρχίσει να φεύγουν. Η δυσαρέσκεια για τα αντικίνητρα μεταφέρεται στα διεθνή κέντρα των επενδυτών και αυτό θα αποβεί εις βάρος της πόλης. Διαβάζοντας αυτά εγώ δεν θα θριαμβολογούσα, ούτε θα έλεγα ότι η καλή δουλειά φέρνει τα αποτελέσματα» σημείωσε ο κ. Χαλιαμπάλιας ενώ επισήμανε ότι για την πρόοδο της πόλης ευθύνεται η ηγεσία του δήμου. «Η ηγεσία θα εμπνεύσει τους εργαζόμενους, τους προϊστάμενους, θα βρει καινοτόμες λύσεις, θα τραβήξει μπροστά. Δεν μπορούμε να τα αφήνουμε όλα στο φιλότιμο του εκάστοτε υπαλλήλου» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Exit mobile version