Σάββας Χαλιαμπάλιας: Ξεχείλισαν και οι υπόγειοι κάδοι στη Θεσσαλονίκη

Την αποτυχία της διοίκησης Ζέρβα στη διαχείριση των απορριμμάτων επισημαίνει ο πολιτευτής Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών σημειώνει πως  ο δήμος Θεσσαλονίκης, παρά την επισκευή και αγορά  απορριμματοφόρων, δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της καθαριότητας στην πόλη καθώς σήμερα υπάρχουν ακόμη και  υπόγειοι κάδοι που είναι ξεχειλισμένοι από σκουπίδια.

«Μετά από 3 χρόνια στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας  δεν έχει βρει λύσεις για τα προβλήματα της πόλης. Η διαχείριση των απορριμμάτων, όμως, είναι το αποκορύφωμα. Παρά τη συντήρηση και την επισκευή των απορριμματοφόρων που είχαν αγοραστεί από την προηγούμενη διοίκηση, η εικόνα της πόλης δεν διορθώθηκε. Οι ξεχειλισμένοι κάδοι αποτελούν συνηθισμένο θέαμα αλλά τελευταία βλέπουμε και υπόγειους κάδους στην ίδια κατάσταση» αναφέρει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Ακόμη και μετά την απόκτηση δέκα καινούργιων απορριμματοφόρων φαίνεται πως δεν θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα της καθαριότητας. Και ο λόγος είναι πολύ απλός: Για να έχουμε αποτέλεσμα, εκτός από τα εργαλεία,  πρέπει να υπάρχει σωστή διαχείριση και προγραμματισμός. Αυτά αποτελούν τα «κλειδιά» για την αποτελεσματική αποκομιδή των απορριμμάτων στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας» σημειώνει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.

 

Exit mobile version