Προβολή ισχύος από Ελλάδα και Γαλλία: Μικτοί σχηματισμοί, “φροντιστήριο” για τα RAFALE και εναέριος ανεφοδιασμός (photos, video)

Αθήνα και Παρίσι μιλούν πλέον για μια στρατηγική συνεργασία η οποία επισφραγίζεται, μετά και την απόκτηση των 18 RAFALE F-3R, με την ολοένα και πιο συχνή παρουσία των Γάλλων στην Ελλάδα και σε διαφορετικά σημεία του FIR Αθηνών κάθε φορά.

Η Γαλλική άσκηση, με το Ελληνικό όνομα «Skyros», όπου όλος τυχαίος το συγκεκριμένο νησί του Αρχιπελάγους αποτελεί ένα από τα βασικά ορμητήρια της Πολεμικής Αεροπορίας, που αναχαιτίζει την τουρκική προκλητικότητα, είναι μια δυνατή επαφή που δίνει γνώσεις στους αεροπόρους για τον μελλοντικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα τέσσερα Γαλλικά RAFALE, βρίσκονται αυτές τις ημέρες δίπλα στα Mirage 2000-5 αλλά και τα F-16, όμως τάσσονται και απέναντί τους γεγονός που σημαίνει ότι οι Έλληνες ιπτάμενοι παίρνουν και πάλι πολλά στοιχεία από αυτή την επαφή που έχουν να κάνουν με τις ικανότητες του RAFALE.

Κυρίως οι αεροπόροι της 331 Μοίρας «Θησέας» με τα Mirage 2000-5 πρόκειται να μοιραστούν πολλές στιγμές μικτών σχηματισμών επιχειρησιακής εκπαίδευσης στον ουρανό του Αιγαίου.

Σίγουρα ο σύντομος χρόνος της άσκησης με τον περιορισμένο χρόνο για εξόδους των αεροσκαφών δεν δίνει τη δυνατότητα για πλήρη «εξερεύνηση» των δυνατοτήτων που έχει το RAFALE και που θα εκμεταλλεύεται στο άμεσο μέλλον η Πολεμική Αεροπορία.

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

Exit mobile version