Πρώτη νίκη στο χώμα για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Νταν Εβανς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκαμψε με άνεση την αντίσταση του Νταν Εβανς στο ντεμπούτο του στο ATP του Αμβούργου. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας ήταν πειστικός και επικράτησε του 30χρονου Βρετανού (Νο.34) με 6-3, 6-1 σε μόλις 59 λεπτά και έκλεισε θέση για τη φάση των «16» του Hamburg European Open (ΑΤP 500). Ηταν, μάλιστα, η πρώτη φετινή νίκη του στο χώμα και τη χρειαζόταν ενόψει Ρολάν Γκαρός (27/9).

Ο Τσιτσιπάς προέρχεται από τον οδυνηρό αποκλεισμό από τον Μπόρνα Τσόριτς στο US Open, αλλά και από την ήττα στην πρεμιέρα του στο Masters της Ρώμης από τον νεαρό Γιάνικ Σίνερ. Η επόμενη αποστολή του δεν θα είναι εύκολη, καθώς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον έμπειρο, ιδίως στο χώμα, Πάμπλο Κουέβας από την Ουρουγουάη, Νο.63 στον κόσμο.

Σημειωτέον ότι από το πάνω μέρος του ταμπλό έχει «φύγει» ο επικεφαλής Ντανίλ Μεντβέντεφ και τα μεγαλύτερα εμπόδια του Στέφανου στον δρόμο προς τον τίτλο είναι οι Ρομπέρτο Μπουτίστα Αγούτ, Αντρέι Ρούμπλεφ, Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ και Καρέν Χατσάνοφ. Με τον τελευταίο ενδέχεται να συναντηθεί στην οκτάδα.

Exit mobile version